31 Ağustos 2016

Franklyn


araya güzel dialoglar koymak isteyip de sonunda sıçıp sıvamışlar sanki. hepsi dönüp dolaşıp saçma bir aşk hikayesine döndü de ne oldu şimdi? iyi mi ettiniz? içeriğinde farklı hikayeler, kesişen hikayeler, garip durumlar ve dialoglar var diye insan bir merakla başlıyor, görüntüleri ve müzikleri de kendi çapında hoşça olunca ilk kısmları fena geçmiyor, sonra hafif toparlanma, vay bir şeyler olacak hissiyatı ama finalde bir şey olmuyor. salak saçma bir yere varıyor ve film böylece bitiyor. eva green oynuyor, yaşlı abilerden tanıdık simalar vardı. esas oğlanlar da pek bir tanıdık, aşk ve gurur ve zombiler dizinin esas adamı oynamış, romantik fantastiğin aranan adamı herhalde. ha neresi bilim kurgu? onu da bilmiyorum.

--- spoiler ---

.deli elemanın hayal dünyası meselesi iyidi aslında, onu gerçek ile (babasının gerçek hayatta onu araması da diyebiliriz) kesiştirmeleri de fena değildi. tahminimce babasının mallığı yüzünden kız kardeşi ölmüş, onun intikamını böyle hikayeli şekilde almaya çalışmış ama yapamayıp kendini patlattı. şimdi bu olmadı hiç.

.intihara meyilli kadının (eva green) kendini patlatmaktan kaçması ve aşka tutulması da hiç olmadı. zaten onun olayı neydi? neden tutup aşık ettiler? babası bir kötülük yapmış da anası ile sorunları var. dönemsel olarak intihar edip ambülans arayıp film çekmeler nedir? hocası falan da var ama gereksiz yani. ne yaptığı anlaşılmıyor. gereksiz şekilde olaylara dahil olup aşık oluyor ve film bitiyor.

.benzer şekilde evlilik planları iptal olan eleman da gereksiz idi. hayali arkadaşı varmış ama tıpkı eva green gibiymiş o da, kızıl saçlı kadın olarak onu takip ediyor sonra bakıyor aynısı o kadın, kolundaki mermiyle koşuyor yanına, pes yani.

.din muhabbetleri hoştu, kötülük problemini dillendirdiler. kız kardeşi ölen maskeli abimiz, minvayl dünyasında inançsız olarak takılabiliyor imiş. inançsızlara yer yokmuş, herkesler bir mezhepten imiş. onlara savaş açmış.

.gerçek dünyada kendisi akıl hastanesinde, kaçıyor. kaçarken bir adamı öldürüyor. silah falan bulup babasını öldürecek. adresini yılan mıydı neydi? takma isimli tanıdık bir tipin eline tutuşturuyor. o da babasına ulaştırıyor ve olaylar bitiyor.

.neymiş efendim zil franklyn'in imiş. restorantı gören pencere onunmuş, oradan babasını öldürecek imiş. bu arada kadın intihar edecek imiş. diğer tarafta da hayali arkadaşı ile oturup konuşan eleman da merminin arasına girecekmiş. düğmeye basılınca hepsi oluyor bitiyor ve saçma bir bitiş oluyor.

--- spoiler ---