9 Aralık 2016

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children


tim burton dedik, eva green dedik, samuel l. jackson dedik ama film çok boktanmış. izlemek işkence oldu. bitmesi çok zor oldu. hikayesinde bir tane iyi bir şey yok. baştan sona saçmalık. özel güçler, fantastik işler ilgimizi çeker ama bu ne arkadaş? bu kadar basite indirip malca bir hikayeyi nasıl yazmışlar? hadi malın biri yazdı diyelim nasıl filmini çekmeye müsaade etmişler? o kadar insan o kadar para. görüntüleri falan çok iyi değildi ama harcamışlar bir sürü para belli. esas oyuncular da karın ağrısı gibiydi. hepsi mi kötü oynar? çocuklar da salak saçmaydı. normalde böyle özel güçler olacak da böyle keyifsiz film olacak yani. çok saçmaydı hakkaten. müzikleri de salak saçma bir şeyler basmışlar, bir cast'deki müzik biraz normaldi o kadar. yayında yapımda kimin emeği geçmişse allah  belasını versin, hayattan iki saatinizi çalıyor resmen. benim bile çaldı, o derece.

--- spoiler ---

.esas oğlanın tipi sadece yaratık görücüymüş. hepsinin gücü ikiliydi. en azından bir gücün ikili yönü vardı. bunun niye böyleymiş? bu çok cılızdı bir kere. zaten tipi konuşması, ergenin teki. dedesi desen ayrı bir salak. sonunda veledi dünya yolculuğuna çıkartıyor.

.neymiş efendim bunlar özel insanlarmış. diğerleri de bunların gücünü toplayıp ölümsüzlüğü bulmaya çalışan bilim insanları imiş. gözlerini yiyip normal insan olmuşlar. kalanları da gölgeler olmuş. kimse göremiyormuş ama esas oğlan ve dedesinin özelliği de bunları görmeleriymiş. havaya bir toz atsan hepsi görünür oluyor işte. nerde kaldı bunların özellikleri?

.her neyse velet dedesinin garip ölümünden sonra yardım almak zorunda kalıyor. psikolog ailesini de yolculuğa çıkmaya ikna ediyor çünkü zaten kendisi samuel jackson imiş. hepsini adaya yönlendirmiş.

.esas iyilerin olayı da zamanda döngü yaratmakmış. hem kuşa dönüyor hem de zamanı manipüle edebiliyormuş. güvenli bir günde döngü yaratmış. gün bitişinde bomba geliyor. nasıl bir güvenli günse artık? bunca zaman hiç şaşmamış. her gün aynı hadiseleri yaşamışlar. normalde öyle bir şey olsa kafaları yerler ama hepsi özel çocuklar oldukları için psikolojileri sağlam herhalde.

.derken veledi takip ederler, özel çocukların yerlerini bulurlar. peregrine'yi kafese koyarlar. gölgeler gelir, savaşırlar yenerler. denizin dibindeki gemiyi canlandırırlar. öyle özel güçleri ile maceralardan maceralara koşarlar ve sonunda kuş koruyucuları kurtarırlar. esas kötü samuel abimizi de gölgenin teki öldürür. elemanın kılığına girmişti güya. ne gerek varsa artık o da şaka gibi oldu.

.böylece biter, loop yüzünden dedesinin ölmeden önceki anına giderler. ya da samuel'i öldürdü diye mi böyle oldu? zamanda yolculuk saçmalaması işte, üzerine kafa patlatamayacağım. dedesi kurtulur. kıza git der. onun içinde ufak çaplı macera yaşayıp gemiyi bulur, kızla öpüşürler ve biter. öncesindeki öpüşme teşebbüslerine de goyem ayrıca.

--- spoiler ---