16 Ekim 2013

Chain Letter


cine5'de denk geldim izledim, pişman mıyım? eh biraz. zaten yarım yamalak izledim. yemek yerken arkada açık kaldı. uzun zamandır tvden film izlemiyordum. hakkım da varmış. düblaj zaten özenle seçilmiş kelimeleri kullanıyor, üstüne dandik film yayınlama konusunda uzmanlaşmışlar. herhalde ucuza geliyordur kim bilir. neyse öyle teknoloji karşıtlığı mı ararsın, seri katil mi ararsın? hepsinden biraz var idi. saçma sapan bir şey tabi, uzak durmak lazım.

--- spoiler ---

.en başındaki kadın, esas kadınmış. çok şaşırdım sonuna da resmen hiç bir şey olmadı. olduysa da ben görmedim. teknoloji karşıtı bir kitle varmış. bunlar yine teknolojiyi deli gibi kullanarak (çivi çiviyi söker diye açıklıyor salaklar) milleti sırayla öldürüyor. bir tane mesaj yolluyor, gerekeni yapmazsan öldürüyor işte.

.kız kardeşini öldürmüş tipin mesajı sildiğinde ölümü çağırması ve tepesinden çengel ile öldürülmesi güzeldi. bir tek orasına güldüm, diğer yerler saçma sapandı. zaten kanı manı hepsini buğulamışlar bir şey anlaşılmıyor.

.anlaşılsa ne olacak orası da ayrı bir dert ya, 2009 yılında özel hayat ve teknoloji karşıtı film yapmış süper zekalar. cep telefonunu falan sorguluyorlar. kendilerine barkod dövmesi yapıyorlarmış, hehe...

--- spoiler ---