4 Eylül 2017

Frank & Lola


kötü film. esas abimizin psikopatlığı için izledik ama izlemez olsak iyidi. şimdi spoiler olmasın ama eğer tv'de filmi kesmemişlerse ki 81 dakika net film vardı. 7 dakika yazılar aksa 88 dakika yapar, kesmemişlerdir. bu durumda filmde pek bir şey yok. hikaye kopuk, karakterler oturmamış. görüntüler vasat, müzik hiç dikkat çekici değil. giriş sahnesine vermişler gazı, filmi onun üzerine bindirmişler sanki. ne bileyim herhangi bir tarafını beğenmedim ama belki işte psikopat abimizden psikopatlık bekleyip bulamamayı ters köşe kabul edebiliriz. üstelik takıntılı aşçı demişler, neresi takıntılı onu da anlamadım.

--- spoiler ---

.bir kere adam doğru söylese, kadın yalan söylese. aldattığı adam haklı olsa daha şaşırtıcı olurdu. kadın diyor ki bana tecavüz etti, sonra ona aşık oldum. bu nedir? 

.ilk başta bizim manyak abimiz frank adamı kesecek gibi, yanında meyve bıçağı ile kesmeye gidiyor. sonra sana bir şey yapmayacağım, sadece git buradan, kızın peşini bırak diyerek ayar veriyor. bu oldu mu peki?

.iş meselesi önemli değil gibi geliyor, sonra çok mühim oluyor. o da çok aptalca oldu. hele hele bu işi bulan konuşkan zengin tipe uyuz olmuştu. adamın gururunu ayaklar altına alıyor, sonra da hiçbir şey yokmuş gibi devam ediyor.

.hani çok kıskanç bir takıntılı birey diyeceksin ama ilkin öyle gibi, sonra değil gibi. nedir lan bunun karakteri, daha karakteri oturmamış bir aşçı, çok affedersin.

.mevzu bu yani, bir tane genç kız, bir tane yetenekli aşçı, pek tutkulu aşıklar. kızın başından haller geçmiş. adamın haberi yok. adam hafif kıskanç, bir gün bu salak geç kalıyor gözler yaşlı geliyor, seni aldattım diye. adam zaten bekliyordu resmen böyle bir şeyi.

.mevzu da işte dediğim gibi eski tecavüzcüsüymüş. nasıl bir sektörse artık. fransada gelmiş hepsi başına. zengin bir karı, yazar bozması fantezili bir adam. bu kadar cinsel muhabbet geçti, cinsellik içeren görüntüleri kesmedilerse o da yetersizdi. yani film bunun üzerine gibi ama değil.

.suç filmi demişler, şaka gibi. dram zaten hak getire, gizem üzerine kurmuşlar. onun da her tarafı elinde kalıyor. kadın en son yansımadan görünüyor. adamı bırakıyor yani, bari mutlu sona bağlasalardı. takıntılı fantezili aşıklar, hayatlarına öyle devam etseydi. vardı böyle bir film.

--- spoiler ---