20 Ocak 2014

Deo Web-toon: Ye-go Sal-in


esas kızımızı beğendim diyebilirim. diğer karakterler pek sevimsizdi. güney koreli abilerden hafif japon korku filmlerini andıran bir iş olmuş. giriş gelişme fena değil ama sonuç biraz sallamasyon olmuş. çizgilere geçişler ya da genel kurgusu pek hoş, görüntüleri de buna bağlı olarak sıkmadan izletiyor kendini. en son cast kısmındaki müzikler dahil gayet güzel. güney koreden vakit öldürmeye bir korku filmi işte.

--- spoiler ---

.çizgi romanda yazılanların gerçek olması meselesi. pek orjinal bir senaryo değil tabi. üstüne bir de suçlu tiplerin peşinden dadanmış hayaletler ve bunları intihar gibi göstermesi meselesi de çok tanıdık idi. bir kaç filmden toparlanmış olaylar gibi.

.çizgi romanlardaki olayların nasıl da tam vaktinde konusu olan kişilerin gözüne geldiğini pek anlayamadım. o adam oraya gidince ve çizgi romanı görünce mi işler başlıyor? ya da ilk olayda olduğu gibi çizgi romanı yollayınca mı kadın geçmişini çizgi romanda görüp telaşa kapılıyor ve sonunda feci şekilde ölüyor.

.yani hayalet bekleyebilir tüm bunları, o vakit de lan bakmasalar kimse ölmeyecekmiş diyor insan ama neyse işte çok da irdelemeyelim.

.olay vakti zamanında hasta anasını paketleyen babasının bir köşeye ittiği kız ile başlıyor imiş. bu kız ölüleri görüyor ve hikayelerini duyuyor imiş. duyduklarını da çiziyormuş. aslında olayları görüp kopya etse daha mantıklı, anlatım ile foto çeker gibi çizmek de nasılmış onu da sormak lazım.

.neyse esas kızımız da bir web çizgi romancısıymış (korede böyle meslek var harhalde), yeteneği körelmiş, iş bulamayan bir tip. bu kız ile karşılaşıyor ve çılgına dönüyor. filmin sonunda bunu anlıyoruz ki kızı öldürüp ölüleri görme gücünü kendine almış.

.bir de şaşırtmaca katmışlar. sevimsiz dedektif tiplerden biri gaza gelip intihara kalkışan elemanı kendi vurmuşmuş. ne gerek var öyle bir bağlamaya anlamadım ama çok saçma geldi bana.

.sonunda esas kızımız işine devam ediyor. hayalet denen şeylere inanmıyor, onların hepsi suçluluk diyor ve olay da böylece kalıyor.

--- spoiler ---