14 Temmuz 2016

Gods of Egypt


yav boş beleş film olduğunu bilerek izledik ama yine de bu kadar boş hikaye olabileceğini düşünmemiştik, bu neymiş böyle? görüntüler fena değil, 3d'si idare eder, müzikleri boktan (şu senfonik kafa ağrıtıcı saçma sapan müziklerden), oyuncular desen zaten komik olmuş bir yerden sonra. 300'den abimiz kötü rolde, game of thrones'un kral katili iyi rolde. ortaya karışık bir de aşk hikayesi basalım demişler. aşk tanrıçası da daredevil'daki kadındı. hani neden izlendi denirse, denk geldi izlendi. izlerken insan sıkılmıyor ama boşa giden zamana bir miktar üzülebilir (tabii zaman bolsa üzülmeye de bilir hehe). bir de mısır tanrılarının betimlemelerini gavurların tabiri ile "lıdırıli" almışlar sanki.

--- spoiler ---

.dünyanın yörüngesindeki güneş tanrısı ra, her akşam karanlık bir yaratığı def ediyor ve güneşi doğduruyor falan herhalde. öyle bir izlenim edindim. mısır mitolojisini bilmiyorum ama ra rolündeki abimiz de shine'dan abimiz idi. yaşlanmış, bu filmlere falan düşmüş. cebini doldurmuştur inşallah.

.neyse olaylar zaten çok bariz gelişiyor. osiris tahtı oğlu horus'a devredecek. kardeşi set gelip krallığı ele geçiriyor. horus'u öldürmüyor. kadın için öldürmemişmiş de yok efendim şöyle böyle. ortalığı kırıp geçiriyor. tüm mısra hükmediyor. büyük yapılar diktiriyor.

.yetinmiyor tanrılığını upgrade ediyor. horus'un kalan gözü, korumalı tanrının kanatları, bilgelik tanrısının beyni, osiris'in kalbi derken, süper güçlü tanrı oluyor. gidiyor tanrılar tanrısı ra ile kapışıyor. ilkin öldüğünü düşünüyoruz ama uzayda süzülüyormuş. horus gidip onu kurtarıyor, önce amcasını tokatlıyor.

.tabii mümkün mü o kadar güçlü birini öldürmek? neymiş efendim tek gözünün peşinden atlamaktan ise hikayedeki insanın peşinden atlaması ve halkı koruması gerektiğini öğrenmesi ile gözü olmadan da güçlerine erişebileceğini fark etmiş. işte bu da onun imtihanı olmuş ve bu şekilde güçlenerek set'i dövmüş. mümkün mü böyle bir şey? değil tabii, neyse ki dövdükten sonra öldürmemezlik etmedi. onu da yapsalar iyice boku çıkardı.

.macera bitiyor, insan karakterleri ölüyor ama ra'dan imkansızı talep ediyor. kimselere borçlu kalmazmış, torununa kalmış. dile benden ne dilersen diyor. iki tane değersiz insanı diriltiyor. böyle bir şey de mümkünmüş?

.sonraki hayat meselesi de garipti, altınlar ile gömülmeler ve tüy ile tartılma meselesi neyi ifade ediyordu? altını çok olan da altının manası çok olan da yok oldu gitti. tüy ile denk mi gelecek? ne önerecekler? horus sonra peygamber edası ile sevaplar ve iyilikler dedi de komik oldu.

.arada bir yerlerde aşk tanrıçası kendini feda ediyordu, en son onu kurtarmaya tekrar gitti ve film de burada bitti. tanrıların büyük insanların küçük olmasını iyi yapmışlar. filmi komple bilgisayarda halletmişler gibi ona rağmen öyle çok yapay görünmüyordu.

--- spoiler ---