24 Eylül 2017

Babycall


o son olmamış. ne yapmaya çalışmışlar, açıklamayınca güzel mi olacak? açıklaması zaten olamaz gibi duruyor. sallamışlar bir şey üzerine kafa patlatsınlar demişler. tenezzül bile etmemişler, izleyici kaybederler böyle. benden tavsiye, bir abi tavsiyesi olarak veriyorum. ey avrupa sineması, sen kimsin ya? ha açıklasalar iyice standart mı olacaklarmış? artık neyse ne olmuşsa, olmuş bitmiş. son böyle olmasa aslında karının gerginliği, manyaklığı iyidi. hikaye de iyi olabilirmiş ama olamamış. filmin akışı ve müzikleri de hoş sayılabilir. yarısına kadar ilgi çekiyor, sonra biraz bunaltıyor. ne geriyor, ne korkutuyor. tamamen gizem filmi aslında bu. bir tane kanlı sahnesi var, öyle söyleyeyim.

--- spoiler ---

.kadın kafaları yemiş, orasını zaten ilk kareden anlayabiliyoruz. elemanın gerçekte olmayabileceğini de fark ediyoruz. iyi güzel derken başka bir velet çıkıyor. onun kim olduğu, kadınla ne işi olduğu anlaşılmıyor.

.kendi veledi güya buna diyor ki annem sana yardım edebilir, o da annen o kadar sağlam değil diyor. komşusunun veledi, öldürülen başka bir çocuk gibi anlatıyorlar. bebek telsizinden duyulan hadise de bu olmalı.

.peki böyleyse eğer yavuklu teknolojik adamın çocuğu görmesi ne alaka? gördü diyelim, velet niye kolunu gösterip sanki kadın yapıyormuş gibi davranıyor. orası da çok saçma olmuş. gizemi basalım şaşırsınlar demişler ama işte sonunu toparlayamazsan madara olursun.

.kocası kendisine eziyet ediyormuş. bu da kafayı yiyip kocasını ve oğlunu öldürmüş. oğlunu niye öldürmüş orası belli değil ama böyle bir kadını nasıl dışarı salmışlar? nasıl yani? hem de kontrolsüz. zaten cezası yattı çıktı desen yaşı kurtarmaz. buralar da hiç olmamış.

.çocuk esirgeme dedikleri tiplerden biri kapıcı çıktı, diğerini hiç açıklamadılar bile. çocuğu görüyor gibiydi. kapıcı falan bir sürü iş yapıyormuş yani. ne alaka? sonra karıya sulanmaya başlayınca, çocuğu alacak diye makasla güzelce öldürdü. 

.kocasını öldürmüş, korumacı kadına babası alacak diye dalga geçen bir kendini bilmez kapıcı mıymış yani? ne bileyim saçma bu da baya baya. kadın deli işte ne uğraşıyorsun ki?

.araba parkı yerine göl meselesi, çocuğunu öldürdüğü yer olmalı ama aynı zamanda yine komşu çocuğunun öldüğü yer gibi görünüyor. sonra yetmiyor, bununla ilgilenen adamın anası da adama kötü davranıyormuş. aynı apartmanmış falan derken bunun hikayesiyle bağlamayı unutuyorlar.

.bir de adamın kamerasına velet yakalanıyor, ne alaka be birader, oraya niye yakalanıyor. kadının hastalığı nedir? niye hatırlayamıyor? derken öyle film bitiyor. üstelik veletle en son pencereden atladığını sanıp ölmüyor bile.

--- spoiler ---