8 Eylül 2014

Kingdom of the Apes

brother vs brother

maynun krallığı... sırf reklamları yüzünden merakımı çekti. dizi film kıvamında yapmışlar. maymunların hayatlarını da uzun süre kaydetmişler herhalde. sallamıyorlarsa arada geçmiş görüntüler de serpiştirdiler. çekimler çok iyi sayılmaz ama olayları iyi yakalamışlar ve hikayeleştirmişler. iki bölümü görünüyor ya denk gelirse izlenir cinsten. bu arada game of thrones etkisi belgesel isminde de görülebilir. ne diziymiş arkadaş. anlatımı da tamamen buna ayırmışlar.

--- spoiler ---

.maymunun maymun yemesi bir garip hissettiriyor insanı. insanın maymun yemesi de benzer şekilde hissettirdiydi. human planet belgeselinde önce anne maymunu yakalayıp haşlayıp yiyorlar sonra yavruları emziriyor insanoğlu. bu ne lan dediydim. bunda çılgın şempanzeler başka tür bir maymunun yavrusunu yaklayıp yiyor. allah affetsin.

.şempanzelerde kardeş kardeşe karşı muhabbeti yapıyorlar baştan beri. frodo ve freud mu nedir? biri siyasetten anlıyor avını paylaşıyor. diğeri düz kafa biraz. aralarında devamlı sürtüşme var, kavga var şu var bu var. statü meselesi de parazit ayıklamada görünüyor tabi hehe.

.derken kral freud ve lider dişi uyuz olur ve gün frodo'ya doğar. nasıl uyuzdur bu yamultuyor hayvanları. tüy falan dökülüyor, zayıflatıyor. bir köşeye çekiliyorlar enteresan bir şekilde. frodo'da hemen liderliği elegeçiriyor. harem de onun derken dişiyi bir köşede halletmesi ve yavrusunun başında olması da pek bir enteresan. sallandıra sallandıra hallediyor ağabeyimiz.

.krallık ilanı ya da güç mücadelesi çok garip. orayı burayı dağıtıyor. bağırıyor çağırıyor. önüne geleni tekmeliyor falan. az biraz medeni olun lan, bu ne? bakışlarından insan gibiler, özünde insan maymun gibi mi yoksa bilemedim. hele alet kullanımı, bir iş yapıyorum edası falan fenaydı.

.bonobo tipleri üzerinde fazla durmadılar. meselelerini seksle çözüyorlarmış. grup içindeki statüyü de böyle belirliyorlarmış. her daim seks temel felsefeleri tiplerin. allah kolaylık versin artık onlara da ne diyelim.

.son kısımda frodo'nun başına bir hal geldi dedi, sinyal gitti durduk yere. %80 üzeri sinyal niye gider fırtına mı geliyor nedir? bilmiyorum ama arada ikiz çocuğu olmuş ve bunların hayatta kalması zor olur falan diyordu. geri hikayesini takip edemedim. kral maymun abiler affetsin artık beni, hikayelerine vakıf olamadım.

--- spoiler ---