19 Ağustos 2012

The Cabin in The Woods


valla bir kere güzel film ona şüphe yok. filmin akıcılığını şöyle tarif edebiliriz, çatır çatır arkadaşım. kütür kütür, kan gövdeyi götürüyor yani nasıl tarif edeyim. tipler karakterler güzel, senaryo güzel. sonu da pek güzel. ufak tefek hataları var diyelim sadece, hata da denilmez belki ama...

--- spoiler ---

.yahu arkadaşım omuriliklere, sırta giren çıkan belli değil. kolum kadar bıçak girmiş bizim kafa güzel eleman nasıl olur da filmin sonuna kadar yaşar o kısmı anlamadım bir. bir de sanki kafada testere olan tip sonra asker olarak tekrar oynatmışlar gibi geldi. bunlar haricinde pek gözüme bir şey çarpmadı.

.insanlığa mesajı sonunda çakmış olmaları da pek güzel aslında. belki de yenilik lazım gerçekten tam olarak hislerime tercüman oldular. kendilerini kutluyorum en kalbi duygularımla hehe.

.tasarladıkları bu korku evreni hakkında daha çok açıklama yapsalar süper olacakmış, truman diye zenci doğrucu elemanda truman show'a gönderme falan mıymış neymiş, bilemedim ama güzeldi her türlü.

.angeldan safinaz, stargate universe'den iki yanrolden eleman falan da vardı filmde. tiplerim hepsi başarılı nerdeyse. sevişme sahnesinde kitlenmeleri falan komik. arada güldürdü, adamlar türler üstü yapmış resmen.

.konuyu kısaca özetlersek; tanrılara adak sunuyormuş bunlar. eski zaman tanrıları ya da tüm korkunç karakterler ve fazlası her türlü işi gücü bırakmışlar bunlar vahşet içerikli senaryolar ile son bakirenin kaldığı bir filmi oynatıyorlarmış. çatır çatır insanlar ölür, bunlar sadece kurgularmış seçimleri insanlar yapar, tepkileri onlar verirmiş.

.tabi bu sefer otçu eleman tam ölmez ve işleri karıştırır, bunların tesislerine girerler ve yaratıkları serbest bırakırlar. yerin altındaki mekana giderler ve orda da otçu eleman kurban olmayı kabul etmez ve dünya yok olur hehe. güzel...

--- spoiler ---