25 Ocak 2014

Red Riding: In the Year of Our Lord 1974


filmi beğenmedim. buram buram bunalım var bir kere. giriş gelişme idare eder de sonucu ne öyle arkadaş. bu şekil sonuçlara genelde daha bir sıcak bakıyorum ama yine de çok manasız geldi bana. tamam görüntüler hoş idi, müzikleri de bir o kadar güzeldi ama içimiz sıktı film yapacak bir şey yok. bir de üç tane film yapmışlar bundan, mevzuları nasıl devam ettirdiler diye biraz merak ediyorum ama yine de bakalım diğerlerine bakar mıyım? ya da ne zaman bakarım?

--- spoiler ---

.baş roldeki oğlan zaten genelde böyle ağlak ağır filmlerin adamı herhalde. ağır dramların, ağız burun kırılmalar bir şeyler olmadan rahat edemiyor demek. bir sürü tanıdık ingiliz tip mevcut. ned stark, walking dead'den vali, esas kadın korku filminden idi şimdi adını aratmak gerekir, neyse artık.

.film ilkin evlat acısı muhabbeti üzerinden bir film gibi geliyor. küçük kızları kaçırıp işkence yapan, tecavüz edip bir de utanmadan kuğu kanadı takan sapığı araştıran bir gazeteci oğlanın meselesi gibi bir şey sanıyoruz ama işler aşk hikayesine dönüyor ya o çok feci oluyor.

.bu çaylak gazeteci tüm bu olaylar arasında arkadaşı gazetecinin işlerini de devam ettirip yolsuzluklara da parmak basıyor falan filan. göndermelerdir ottur boktur derken iyice bayıltıyorlar içimizi amma velakin sırf bu düzen eleştirisine puan kazanmıştır tabi hehe.

.neyse gerçek kötü karakterimiz sevgili ned stark rolündeki abimizmiş.ne var melek değilim diyor mal bir de. ulan işkence yapıp tecavüz ediyorsun, ne meleği? kim yazdıysa dialogları biraz saçmalamışlar sanki.

.bu oğlana neden silah veriyorlar mesela orayı çözemedim. ha kendi de silahı bulurdu belki ama o kadar ağzını burnunu kır yola at sonra ver silahı. gitsin adamı öldürsün diyeyse bu kadar zahmet niye? pek bir şey anlamadım yani sonuç itibariyle. elemanı yamultuyorlar, eleman da eşkiya gibi dalıyor mekana mıhlıyor hepsini ve en son yakalanmadan önce de arabayla kazasını yapıyor ve ölüyor. film de bitiyor.

--- spoiler ---