11 Ocak 2018

Atomic Blonde


pek beğenmedim, sıradan bir ajanlı film. sonunu şaşırtmaca yapalım demişler de zaten ne bileyim salak saçma ilerliyor, insan pek şaşırmıyor. bütün parayı da charlize theron'a vermişler herhalde. dövüş sahneleri ve tabii yakın dövüş silah sahneleri güzeldi. nerdeyse john wick olacakmış da olmamış, belki onun kadın versiyonu olabilir. çok ahım şahım değil ama idare eder. genel müzikleri de pek güzel değil, arada almanca çalan şarkılar fena değildi. iki saate yakın vakit öldürmelik, gizemli, çifte ajanlı, baştan anlatmalı, sorgulu, lezbiyenli bir film izlemek isteniyorsa ancak işte, zorla işe yarayabilir, yoksa boş yani.

--- spoiler ---

.ortada bir liste var, ajan filmlerinin klasiği liste. ajanların gizliliğinin ortadan kalkması. en başta öldürülen bıyıklı var, o da sarışın bombanın sevgilisi falanmış herhalde. belki ortak ajanı idi birlikte takıldılar, bilemiyorum artık.

.bu adam öldürülüyor, pis düşman rus ajanlarından biri işi hallediyor. sonra bölünmüş almanyaya sarışın bombayı gönderiyorlar. içerdeki mi6 ajanından şüphe ediyorlar, karşı tarafa geçmiş olabilir ya da pis işler yapıyor olabilir diye.

.bir de liste içinde gerçekten çifte ajan olan kişinin ismi var, orası falan hep belirsiz kalıyor. sonunda adam iyi oynadın diyor, hala çifte ajan kim anlaşılmıyor.

.meğer çifte değil, üçlü ajanmış. mi6 ve kgb ile oynamış ama esas cia'denmiş. evimize geri dönelim derken de bunu anladık. yine amerika hepsini parmağında oynattı. bir kadın hepsini halletti, listeyi, rusları falan bitirdi ve evine döndü. bir anlamda şaka gibi işte.

.dediğim gibi, gereksiz de olsa dövüş sahneleri fena değildi. tek kamera dönerli çekim yapmışlar, öyle olayın içindeymişsin gibi oluyor, bir de esas iyi güzel dayak yiyor. onu da güzel yapmışlar, gerisi boş.

.listeyi ezberleyen adam bu kadının neci olduğunu nasıl anlamadı? gerçek ismini mi bilmiyordu? nasıl güvendi? o kısımları pek anlamadım. bir de listeyi ezberleyen birini cia neden hayatta tutmak istedi ki? o da çok saçma geldi bana.

.işin ortasına berlin duvarı, mi6 esas karakter oyuncusunun da kimseden yana değil de şehirden yana olması gibi bir durum vardı herhalde. ruslarla da iş yapıyor ama esas kötü o değil. belki minik kötü o, artık o kısmına da çok kafa yoramadım, çok bile yordum.

--- spoiler ---