6 Ocak 2013

Tom yum goong


film insana bi' hoşluk veriyor da ne bileyim figuran kullanımı, yan karakterlerin oyunculuğu falan baya feci. senaryo zaten malum, çekimlerimizde de ong bak kadar olmasa da replay muhabbeti var. yavaş çekimleri falan yapamıyor eleman ama bol bol kullanıyor bir garip. esas oğlan pek iyi de yönetmen sakat olmamış. bir de tarantino ismi geçti başlangıçta film bilgileri içinde göremedim. nesini yapmış neymiş bilemedim. fili çalınan taylandlı çocuğun dramı şeklinde bir film. tabi dizi ve dirseği kuvvetli bir eleman.

--- spoiler ---

.uzun saçlı adamı görmeden nasıl bildi? geriye tekmesi var dokunmadı bile lan yok daha neler. filin kemiklerinin yapay olduğu çok belliydi, yapay değilse çocuğumu keserim. o kadar hafif olur mu anasını satayım. figuranlar resmen yumruk yemeyi bekliyor bir sakınmadıkları kalmış. yan karakterlerin el kol hareketleri ile sözlerinde senkron kaybı var. böyle bir genel oyunculuk "fail" hali var...

.amma velakin yine de güzel. bir kere filler süper idi. hafiften espiriler de vardı. adamın dalışı bile bana komik geliyor ya neyse filler bebek yapmak için kuytu köşeye gidiyorlar. adamlar nasıl bir mana yüklemişse artık. baba nereye gidiyorlar diyor, gülüyorlar falan. adamların neyin kafasını yaşıyor merak ettim aslında ama komik idi.

.senaryo da sıkıntılı aslında, fili kaçırmasıdır ottur boktur falan hep çok çakma olmuş. bir şekilde çalabilirler idi elbette ama ilk geliyorlar. birini vuruyor gidiyorlar. sonra bunlar sanki hiç çalmak isteyen yokmuş gibi fili unutuyor pazarda, babası vuruluyor. hop kaçırıyorlar. devamı da tahmin edilebilir işte.

.hava alanındaki sahnede Jackie Chan ile de bir omuz çarpışması yaşıyor. espirik yapmışlar burada da ama acayip bir dejavu yaşattı. hangi filmde böyle olduydu bilemedim. pek tanıdık bir espiri gibi geldi bu.

.ha bir de travesti meselesi var, ortalık travestiden geçilmiyor. yediklerinden midir? içtiklerinden midir? tayland bir garip memleket anasını satayım. sonunda da özgürlük muhabbeti ile bitirdiler. bir acayip valla. avusturalya olayını da hiç anlamadım bu arada.

--- spoiler ---