19 Ağustos 2017

Guardians of the Galaxy Vol. 2


sonunda bir türlü bitirmek istememişler, belki yazılar çıktıktan sonra beş tane daha görüntü bitiyor. en son marvel abimizin anlatacak çok hikayelerim var muhabbeti ile bitiyor. bu kadar aksiyona güzel yapmışlar, dialoglar güzel. mevzu hoş. standart konular belki ama işte harmanlamışlar. zaten pek espirililer. ilk filmine pek ısınamadıydım ama buna ısındım, en azından baba olayını beğendim. müzikler yine seksenlerden basmalar, üzerine yoğun orkestralar ile aksiyonu vermeler şeklindeydi. en son cat stevens ile bitirdiler. duygusallaştılar, hem güldürdüler, hem hüzünlendirdiler. eh bunu da yapsınlar artık, o kadar dökülmüşler saçılmışlar. groot yine tatlıydı sağolsun.

--- spoiler ---

.adamlar groot'un müzik keyfi ile başlıyor. arkada da canavar avlıyorlar. hani diyorlar ki aksion elimizin kiri, biz olayın eğlencesindeyiz. aynı şekilde en son yazılarla çizimler, bir sürü devam görüntüleri. falan filan derken filmi yaparken pek eğlenmiş olmalılar dedim.

.hikayesi ilk filme göre daha iyice, bir kere baba oğul muhabbeti eklemişler. bunun babası belli değildi. seksenlerde yıldızlardan gelen adam olarak anasını hamile bırakan abimiz kurt russell imiş. o olur da sylvester stallone abimiz olmaz mı? olur tabii.

.esas rolde baba figürü ile ego, kendisi tanrı imiş. evrenin oluşumundan beri varmış. aslında garip bir tanrı modeli, parçalıklardan sonra kendi kendine oluşmaya başlamış gibi anlatıyorlar. parçacık bükücü, her şeyi kontrol edebiliyor. büyük tanrı değil de küçük harfle yazılanı diyor. düşünce olarak fena değil yani.

.derken abimiz hayatı arıyor. bulduğu vakit de hayal kırıklığına uğruyor. her tarafı kendi ile değiştirmek istiyor. bunun için güce ihtiyacı var, kendini kopya etmek için de bulduğu dişi canlıları döllüyor. içlerinden birisi esas oğlan peter'ın anası. önce hamile bırakıyor, sonra beynine tümörü verip gidiyor. böyle de bir dram işte.

.derken bizim oğlan çıkıyor ortaya, geçen bölüm yaptığı işlerden tanrı babasının dikkatini çekiyor. bu bölüm de yaldızlı ırklarla savaşırken araya dalıyordu. kendileri için canavar temizlemişler. rakun kardeş de önemli pillerini almış, hırsızlıkları için peşlerine düşüyorlar. film boyunca amansız ve anlamsız savaş sahnelerine neden oluyorlar. elemanların kumandanları stargate atlantis'in esas elemanıydı. ne hallere düşmüş, yaldızlanmış.

.derken sıçramalar, yeni gezegenler, oradan babasının bunu kandırması ile esas gezegene gitmeler. meğer adam kendi varlığını gezegenin içine gömmüş. tabii niye beyin şeklinde özü var onu anlamış değilim, onu pek yapamamışlar.

.elemanı kandırıp güçleri birleştirip galaksiyi hoplatma eşiğindeyken bizimkiler olaya dalar, elemanı kurtarır ama tanrıyı öldürmek için gezegenin dibine dalarlar. tam bunlar dış yapıyı delecek, yaldızlı elemanlar gelir. olaylar karışır. derken lazerler işe yaramaz, onun yerine çaldıkları baterileri bomba olarak kullanırlar ama sadece groot'un geçeceği kadar yer vardır. o da tuşları pek karıştırır. öyle o kadar aksiyon ortasında bant geyiği, komikliği, çeşitli komiklikler derken groot gider bombayı kurar, hepsi kaçar.

.mavili abimiz yondu da peter'ı oğlu olarak kurtarır ve böylece güzel bir cenaze ile biter. adamın onuru iade ederler. bu eşkıya tiplilerin başında sylvester abimiz varmış. çocuk kaçırmama gibi bir kuralları varmış. mavili bu kuralı çiğnediği için dışlanmış. meğer adam ego'nun olayını anlamış. çocuğu da korumuş, bir nevi oğlu gibi yetiştirmiş ama onu çok yanlış anlamışlar.

.yeni empatik bir kızcağız vardı. drax ile pek iyi anlaştılar. eleman fazla açık sözlüydü. kız duygusuz idi. dokunduğu kişinin duygusunu anlayıp yönlendirebiliyormuş. ego'ya neden ihanet etmiş, duygu yoksa neye göre karar verdi bunları, onu pek açıklamadılar ama öyle kaldı.

.bir de esas kız gamora'nın kardeşi nebula olayı vardı. babaları bunları çok zorlamış. hep gamora nebulayı yeniyormuş. adam da nebula'nın ellerini kollarını kesip biyonik yapıyormuş. acayip bir mahluka dönmüş. aralarındaki husumet iyidi, sonra da kardeş oldular. pek duygululardı.

--- spoiler ---