27 Kasım 2015

The Gift


hafif beklenmedik şekilde akıyor, hafif gerilimli, az biraz mesaj almak mümkün. ortalarda tempo düşüyor ama sonu pek hareketli. gizemi daha iyi çözebilirmiş sanki ama sonuç yine hoş denebilir. görüntü ve müzikler de hoş olunca öyle izleniyor bitiyor. şöyle biraz daha felsefeli bir şeyler kataylarmış iyimiş ama böyle de tükettik, iki saate yakın süreyi yedik bitirdik, buna da şükür. filmlerdeki köpeklerin başlarına bir şey gelmesin diye de buradan seslenmek istiyorum.

--- spoiler ---

.neyse ki bu filmde köpeğin başına bir şey gelmiyor. pis bir bakış attığı ile kalıyor, tekrar o meseleye girmiyorlar. muhtemelen zaten köpek ve balık olayını gordo denen adam yapmamış.

.şu geçmiş yalan meselesinde tabii oldboy seviyesinde bir durum yok, yalanın aklı zehirlemesi meselesinde böyle de bir intikam alınabilir demişler. yine benzer şekilde liseli yıllarda başarılı adam rolünde olan abimiz, ezik gordo hakkında yalan atmış. gay demiş, arabada bastım demiş.

.elemanın babası bunu yakmaya çalışmış, okuldan ayrılmış ve hayatı mahvolmuş. bu tarz yaklaşıma geçmişe takılı kaldı meselesi ile karşılık vermişler de ülen sen bunu yaptığın adamla oturup yemek yer misin? o kısımlar sonra düşününce pek anlamlı gelmedi.

.neyse işte olaylar karısının zorlaması ile ortaya çıkıyor. kadın araştıra araştıra kocasından tiksiniyor ve çocuğu olduğu vakit de terk ediyor adamı.

.zaten çocuk da ondan olmayabilirmiş. son bomba da bu şekilde patlıyor. kadının bayıldığı vakitte olaylar hızlı akmıştı. o ara adam eve girmiş ve kadını baygın baygın yatağa yatırmış. sonrasının görüntüsü yok ama işte adamın içinde kuşku bırakıyor. nasıl olsa inanmazsın diye de sırıta sırıta bırakıp gidiyor.

.özür dileme sahnesi falan da bir garipti. adam hakkında oturup konuşmaları da garip. sosyal olmayan bir tipin gelip böyle dadanması, ta en başta karşılaşmaları da acayipti. hepsini ayarlamış olsa ve sonunda daha ağır bir intikam alsa daha iyi olabilirdi ama bu da hafif ve yerinde olmuş diyelim artık.

--- spoiler ---