11 Ekim 2014

Wild Untamed brazil

Jewels of The Jungle

dünya kupası sırasında belgesel serisi patlatmışlardı. vahşi yolculuk brazilya oradan kalma sanırım ama sonra ciddi anlamda artırdılar. izlemeden olmayacak seviyeye geldi. hele vahşi kanada reklamı falan inanılmaz geldi. bakalım yavaştan izleriz. kalan bölümlere bakar mıyım bilmiyorum. beş adet bölümü var, denk geldikçe buraya eklerim artık. manzara görüntüleri harikaydı tabi. ormanın incileri demişler de çok enteresan bir hayvan yoktu. diğer bölümler daha ilginç olabilir.

--- spoiler ---

.çalı köpekleri ve ona benzeyen ağaçta takılan bir canlı var. ismini takip edemedim. toplanıp onu avlıyorlar dediler ama hiç görmedik. boyutlar ufak hepsinin. ıslaklıktan ayaklar perde olmuş, o derece ıslak bir memleket.

.kuş dansı enterasan olabilir biraz. çok enterasan tipler değildi ama biri çiftleşecek iken topluca dans ediyor kuşcağızlar. alfa olan bağırdığında diğerleri boyun eğiyor bekliyor. garipliğe gel sen.

.ağaç tepesinden inmeyen maymuncağızlar vardı. yöreye özgülermiş, başka yerde yaşamıyorlarmış ve ağaçlar her türlü ihtiyaçlarını karşılıyormuş. enteresan tabi, sanki ağacın var ettiği canlılar gibi geliyor insana.

.kırlangıç kuşlarına büyük bölüm ayırdırlar. şelalelerin su duvarı arkasında güvenli yuvalar yapıyorlar imiş. yer kısıtlı olduğundan kafa göz dalıyorlar  birbirlerine. yuva yapma ve çiftleşme tabi ki gençlerin tecrübesizliği ile komik oluyor. su basınca da yumurtayı kaybediyorlar.

.manzaraları harikaydı işte geriye kalan çok da ilginç canlı göremedim. bir adet kirpi gösterdiler sonunda 2013'de keşfedilmiş. ağaca tırmanmış olmaları da garip geldi bana. bu kadar işte.

--- spoiler ---