22 Mayıs 2013

Dark Skies


film gerdi beni, aynı zamanda korkutucu kısımları da var hafiften. ağırlıkta gerilim tabi, güzel germişler, temiz çekmişler. bilim kurgu kısmını çok işlememişler, ne bileyim daha ikna edici şekilde yapabilirlerdi. çok bilindik bir mevzuyu güzel bir gerilim hikayesine çevirmişler. gerici müziklerimiz ve efektlerimiz pek yerinde olmuş. en ufak velet ve baba rollerinin oyunculukları gözümü rahatsız etti biraz, diğerleri fena değildi. 

--- spoiler ---

.uzaylı kaçırmaları olayları... çeşit çeşit filme konu oldu tabi bu hadise, ötesi berisini araştırınca insan şaşırıyor. bilirkişi rolündeki abimizin tek lafı iyidi, o da : "zaten işgal ettiler" olanı idi. antik uzaylı kuramcıları da bunu söylüyor zaten hehe. yok ama onlar gittiler gelecekler diyor. bazen de geldiler diyorlar sanki bilemedim.

.neyse şimdi diyelim deney yapıyorlar niye insanların hayatlarını devamlı korku filmine çevirsinler ki? bu soru cevapsız kalıyor, böyle tek yönlü deney mi olur arkadaş? biraz da güzellik, biraz da huzur versinler değil mi? e yani korku filmi olunca burasından yakmış diyeceğiz ama bunları keşke daha güzel temele oturtsalar bilim kurgu olarak da güzel film olmuş diyebilseydik.

.reddetme ve inanma süreci de bu filmlerde çok vurgulanıyor. güvenlik kamerasında gördükten sonra daha rasyonel olan baba figürümüz inanmaya hazırım diyor. ana figürümüz zaten baştan bulup çıkarıyor apple marka ürünler ile dakkasında. bilemedim bunlar da hafiften klişe gibi geldi şimdi bana.

.güzel deneyler vardı tabi, mesela yalan söyleyecekken tıkanması, gidip kafayı vurması falan gibi. adamın ağzının açık kalması da şaka yolluydu herhalde. fotoların toplatılması da fena iş değil. arada grilerin sessiz sedasız gezmesi ve havlayan alman kurdu falan bunlar hep hoş şeyler olmuş. hepsi de gerilim hanesine yazıldı ama işte...

--- spoiler ---