25 Şubat 2014

Ender's Game


film fena değil ama sonundan memnun kalmadım. görüntüler de fena değil, müziklerinde pek bir özellik yoktu. uzaylı film niyetine izlenir tabi her türlü ama maalesef sebebini anlayamadığım şekilde veletler üzerine bir film. alttan alta fikirler var ama destek bulamamışlar pek. sondaki şaşırtmaca en iyi yeriydi ondan gerisi biraz zorlamaydı sanki. vakit öldürmeye işe yarıyor tabi, fena akmıyor hani.

--- spoiler ---

.dedim bu çocuklar büyüyecek falan hani uzayda yolculuk zaman gerektiriyor ondan bu ergenleri toparlayıp eğitiyorlar da tüm dünyanın kaderi bunların elinde falan ama öyle bir şey olmadı. normal velet hallerinde simülasyon diye savaşa girdiler ve kazandılar. bütün gezegeni yok etti manyak ve sonra pek üzüldü buna.

.şimdi benzeri bir durumu bir yetişkin yapamıyor muymuş? neden çocuk gerekli oldu ben onu hala anlayamadım. tamam süper çocukları seçsinler eğitsinler de büyüseler daha iyi olurmuş. ha bu arada simülasyondur, görsel teknolojilerdir süper ilerlemiş ama yine kimyasal yakıtla dünyadan kalkıyorlar, o olmamış. hele bu uzaylı kardeşler ne kadar yakında olabilir ki? seyahat zamanlarını düşmemişler filmden sanki.

.neyse filmin büyük kısmı eğitim meselesiyle geçiyor. askeri eğitimler, taktikler ve en önemlisi nasıl bir lider olacak meselesi önem kazanıyor. harrison ford abimiz bundan sorumlu abimiz, çocuğu görüyor ve bu ender diyor hehe. yani bitirici bir velet ya da bildiğin bizim ender. neyse artık bunu şakalı bir şekilde devamlı terfi ettiriyorlar. sonunda kumandan oluyor ve dünyayı kurtarıyor.

.daha doğrusu önleyici saldırıcı doktrini midir nedir? gidip yuvalarında gebertiyorlar uzaylıları. buradan da yakmışlar herhalde ama sonra çocuk pişman oluyor ve bir kraliçelerini alıp yeni yuva bulma sözü veriyor. baştan beri bunlar iletişim kurmaya çalışıyorsa neden gezegenlerinin yok olmasını beklemişler, ellerini çabuk tutsalarmış ya?

.daha önemlisi gezegenlerini yok edecek bu ırka karşı intikam duyguları olmayacak mı bu uzaylı böcük kardeşlerin? dönüp dolaşıp dünyaya musallat olmayacaklar mı? oraları falan düşünmemişler mesaj çakalım derken. önce yok et sonra sev gibi bir saçma sonuç olmuş yani. sonra da onlar gelsin seni yok etsin. oh mis...

.ha ekleyeyim, bunun abisi psikopat diye programdan elenmiş de tüm gezegeni yok etmekten daha psikopat ne olabilir diye sormak istiyorum bu arada.

--- spoiler ---