5 Ağustos 2013

I Spit on Your Grave


kadına şiddeti gözümüze sokalım tarzında bir film yapalım demişler. böyle şehirli karısı, köylü erkeği gibi bir şeyler de ekleyelim demişler. sonra da olaylar gelişmiş, tam bir hikaye değil de sonuçlara bakın bak neler oluyor gibi bir şey de demeye çalışmışlar. esas kızımızı pek bir beğendik. sarah butler adında bir hatun kişisi kendisi, sırf bunun için bile izlenir. arada kan gövdeyi götürüyor ama sürekli değil. arada geriyor ama nadir, korku kısmı ise çok daha cılız. müziklerimiz de akılda kalıcı değil.

--- spoiler ---

.sudan nasıl çıktı bu kadın bunu anlayamadık tam olarak, hafiften bir iki görüntü ile açıklama yaptılar sanki ama nasıl mümkün olabilir. ay geçti ama konserveleri nerden bulmuş? temiz kıyafetleri nerden bulmuş. aynı gün eşyalarını yakmışlardı mesela. birinin yardım etmesi ya da en azından nasıl halletti ise onu göstermeleri çok daha iyi olurdu. hikaye böyle havada kalmış.

.ha ona değil de olaylara bakın der gibi yapmışlar tamam da sonuçta hikaye mühimdir, buna da riayet etseler daha tatlı olurdu. hem her toplu tecavüz vakasından böyle tipler çıkmıyor. hadi bu at gibi kadınmış da çıkmış diyelim. (dişlerini göster muhabbetini köylü ayağına yapmışlar ama at gibi kadın meselesine de uyuyor.)

.kimse bu kadını aramıyor sormuyor, yanlış saymadı isem on tane oyuncu ile film yapmışlar yani, düşük bütçe meselesi ise ne diyeyim bilmiyorum ama işte hepsi hikayeyi etkilemiş. böyle kendinin farkında olmaya çalışan the cabin in the woods ayarında bir haller göremiyoruz ama işte vermek istediği mesajı çok ön plana almış diyelim.

.kafayı dinlemeye ve ilham perilerini çağırmaya şehirli bir kadın sakin bir kasabaya gelir, tenhalarda bir orman evi kiralar ve oturur. günler güzel geçmekte iken filmin başlarında karşılaştığı pompacıdaki elemanlar bunun güzelliğine tutulur ve çat kapı evine dalar. olaylar hızlı gelişir, buna baskı ile saçma sapan işler yaptırır iken bir anını bulur kaçar, koşar koşar... 

.ormanda avlanan şerif ve evi kiralayan amca ile karşılaşır. şerif bu işi yapan çocukları hem korur, hem de şehirli karısı hakkında çocuklar gibi düşünmektedir ve karıya çullanırlar hep birlikte. sırayla, sağdan soldan, arkadan önden dalarlar...

.olaylar bittikten sonra hatun ayağa kalkar, titrek hareketler ile köprüye çıkar ve kendini suya bırakır. ararlar bulamazlar ve zaten atladığı noktada da çözdüğümüz üzere geri dönüp bir bir hepsini kesecektir. nerdeyse birebir intikamını alır, arada pipi bile keser ağzına sokar adamın, tüfeği kıçına sokar tetiği diğer elemana verir, yüzünü asitli suda eritir, kargalar gözlerini oysun duasını canlandırır. çılgınca işler yapar ve intikamını alır.

.hehe tabi tam bir hikaye olsa o kadar ölü insanın arkasından arayanı nerde? kameraya çektiklerini kimse izlemiyor mu? kimse neden bunun peşinde değil gibi sorular da sorardık ama işte bunlar mühim değil demek istemişler herhalde.

--- spoiler ---