7 Mayıs 2013

Stardust


her ne kadar filmin sonunu insan tahmin edebilse de insanın içine tatlı hoşluklar verebilen bir film. tabi genel aile ve fantastik filmlerde bunu almak mümkün ve meraklısına hitap ediyor olabilir ama yine de mutlu ediyor insanı. kalan kısımları hep görülen başka filmlere benziyor. para harcamış gibi görünüyorlar. efektler çok kötü durmuyor. üstüne yan rollerde robert de niro amca ve michelle pfeiffer teyze var. daha ne olsun?

--- spoiler ---

.içinde kral taşıyan aslan yürekli bir tezgahtar oğlanın, komşu kızını elde etmek için atıldığı bir macera şeklinde başlıyor. normal olaylardan anormallere geçiş, ingilterenin ortasındaki duvardan diğer tarafa geçiş ile sağlanıyor. bunlar hoş göndermeler gibi geliyor insana ve güzel de tabi.

.neyse zaten oğlanın babası da duvardan geçip anasını gördüğü yerde mıhlamış idi. anası da tahtın varisini doğurmuş ve duvarın diğer tarafına yollamış. hikayenin temelinde de bu var. bunlar olup biter iken krallıkta taht değişimi gerçekleşmektedir. kral ölmeden yakutunu soldurup civara yollar. son kalan yaşayan kardeş yakutu tekrar eski haline getirecek ve gerçek kral olacaktır.

.taşımızı düşen bir yıldız getirir ve iner... tabi bizim oğlan anasını düşünürken bunun kucağına ışınlanır ne hikmet ise. kaderin cilvesi herhalde bu kısmı bilemedim. diğer tarafta düşen yıldızın kalbi ile sonsuz yaşamı, güzelliği vs'yi arıyan üç cadı kız kardeş bulunmaktadır.

.krallık için kardeşler birbirini yer, cadı kızımızı arar. oğlan da kızı komşu kızına götürüp evlenmeye çalışır. ortalarda bir yerde robert amca devreye girer. adam eder hepsini ama kendisi hafif yumuşak huylu bir insandır. o aşamalardan sonra yıldız kızımız oğlana vurulur ve ilanı aşk eder. bunlar duvarın yakınlarında bir bölgede mutlu mesut yatış kalkış yapmış iken.

.bu süper zeki oğlan komşu kızına ve yavuklusuna nisbet yapmak için duvarın diğer tarafına geçer. bıraktığı mesajı da yanlış ileten hancı, yıldızımızın ışının sönmesine neden olur. duvardan diğer tarafa geçtiğinde öleceğini bilerek mi ilerler? bilemedim o kısmı ama oğlanın annesi tam adım atacak iken engeller ama cadımız yetişir bunlara...

.cadılar ile son bir hesaplaşma falan derken, en son yıldızımız mutlu iken parlayarak tüm dertlerini sona erdirir. bunlar kral ve kraliçe olur ve sonsuza kadar mutlu yaşarlar. kıskananlar da çatlar...

--- spoiler ---