27 Şubat 2014

Captain Phillips


tom abinin son performansı göz dolduruyor idi. süper amerikan ordusu muhabbetini abartmışlar. kaslı elemanların hazırlanışıdır, karşı tarafta sıska somalilerdir falan biraz abartı olmuş ama adamların kendi filmi. korsanlara göz dağı gibi olmuş herhalde. görüntüler ve gerilim dozu iyidi. film uzun sürmesine rağmen pek sıkmadı beni. sonunda gerçek olaydan ve kayıtlardan görüntüler de koysalar pek iyi olmuş. genelde böyle gerçek hikayelere koyuyorlardı bu filmde pek yok.

--- spoiler ---

.tom abimiz baştan beri endişeli falan, zaten rotalarından başlarına bir hal geleceği belli. sürüden ayrılanı kurt kapar hesabı diğer gemilerden uzaklaşan tek bir gemiyi hedef alıyor somalili tipler ve işler karışıyor.

.şimdi madem bu kadar iyiler amerikan askerleri, filikadan atladığı zaman neden kurtaramadılar onu hiç anlamadım. hadi kaptan mürettabatı tehlikeye atmamak için filikaya bindi, yok şu oldu bu oldu ama adam çiş yapacağım hesabına kaçacaktı az daha ama olmadı bir türlü. tabi öyle kaçsa ordu da yardım etmese belki o kadar gözümüze sokamazlardı kim bilir?

.execute emri ile indirdiler elemanları, biri çocuktu. kaptan abimiz şimdi buna çok içlendi de ondan mı şoka girdi yoksa kurtulduğu için mi şoka girdi diye bir müddet düşünüyor insan sonra içlendiğini anlıyoruz ve o kısım biraz duygusala bağlayabiliyor. tabi çocuğun ayağını kestirmeler ya da mücadele etmeleri de birlikte düşünmek lazım. sendrom yaşamadan olmuyordur belki bu işler kim bilir.

.yakalanan sıska eleman güya kafa çalışan bir tip olacak. neden gemiye biniyor ve anlaşmaya yanaşıyor onu da anlamak mümkün değil. belki başka seçenek kalmadığından kabul ediyor ama en azından teslim olsalar ölmeyeceklerdi. oralarda da belki anlatılmayan ya da sadece film olan olaylar olabilir.

--- spoiler ---