24 Haziran 2013

O-ssak-han Yeon-ae


esas kızımız pek hoşlar pek sempatikler. film de yer yer gülümsetiyor, romantik hikayesi de öyle işte. yan karakterler de hafiften gülümsetiyor ama hepi topu bu kadar. daha fazla bir şey bulamadım filmde, tabi romantik film bu ne bekliyorsun demek lazım belki ama ilk hayelet hikayesini dizi senaryosu gibi yaptılar hafiften, sonra toparladılar falan ama senaryo sıkıntılı gibi geldi bana. kendini izletiyor ama yine de... esas oğlan kıl tüy bir tipe benziyor hafiften de meyilli gibi bilemedim. yeni nesil koreliler pek gelecek vaad etmiyor.

--- spoiler ---

.kızcağızımız bir gün otobüs ile seyahat ederken lise yıllarında, arkadaşının kolyesini çok beğenir ve denemek ister. arkadaşı kolyeyi vermek istemez ama kısa bir süreliğine vermeye ikna olur. tam o sırada otobüs yoldan çıkar ve suya düşer. 

.kurtarılanlar arasında tam da bu ikisi ilk yardım yapılma anında yanyana gelir ve kolyenin parlaklığı yüzünden kızımıza öncelik tanır görevli ve onu hayata döndürür. diğeri ölür ve hayalet olur... hayelet hali de kızımızı hayatı boyunca yalnızlığa mahkum etmeye and içer falan filan.

.aslında sonunda anlaşıyorlar kızla ama yine tekrar geliyor falan, ben o işi anlamadım. başka hayalet mi? ya da geri döndürerek iyilik mi yapmış oluyor? sonu da pek iyi değildi bu yüzden ya neyse fazla kurcalamayalım.

.neyse gel zaman git zaman kızımızı gören sihirbaz oğlanımız buna aşık olur ve hayalet meselesinden haberi olup bununla başı derde girmeye başlar. en son hastaneye kadar düşer ama aşkından vazgeçmez öyle de romantik bir oğlandır.

.sağlığından endişe eden kızımız da en son tam bırakıp gidecekkene, uçağı acil iniş yapar ve bunlar sonsuza kadar mutlu yaşalar... hayaletler ile birlikte falan işte...

.telefondaki en iyi arkadaşın cinsiyetini bir türlü çözemedim, kız gibi davranıyorlar ama kız gibi görünmüyor bir garip geldi bana o işler. oğlanın hareketler de geziniyor böyle havada, o da bir garip ne bileyim. çok mu abarttım ama bana böyle de garip bir film gibi geldi.

--- spoiler ---