29 Kasım 2018

Venom


bu marvel abimizin filmlerde görüldüğü son film hangisi acaba? bunda da gördük kendisini, sonra rahmetli oldu. aslında senaryo falan şaka gibi, komiklik olsun diye yapmışlar ama kötü anlamda şaka gibi. esas elemanın komikliği filme eğlencelik katmış. normalde venom kötü karakter olması gerekiyor, dexter misali yapmaya çalışmışlar. orasını pek anlamadım, karakterlerin yeni hallerini bilemiyorum ama artık elinde iyi karakter kalmamış, kötü karakterin filmleri de çekiliyor gibi olmuş. ondan kötüsü de var tabii. genelde aksiyon dozu tatlıydı, müzikler genelde kötüydü. arada adrenalinli müzikler fena değildi ama öylesine sallamışlar. daha iyisi olabilirmiş. dünyanın sonunu getirdik, o halde niye yok etmiyoruzdan öteye gidebilirlerdi. eğlendirip gitmemeyi tercih etmişler. hem de o kadar para harcayarak.

--- spoiler ---

.adamlar sanki bedavaya yakıp yıkıyor gibi, hunharca yapıyor bunu. belli bir albenisi var ama bir yerden sonra yararlı işe harcayın lan diyesi geliyor insanı. bir tane tip elon musk versiyonu bir tip, dünyayı insanlar tüketiyor, o halde neden uzaylıları dünyaya getirmeyelim diyor. esasında insanlığı uzayda yaşamaya elverişli hale getirmeye çalışıyor ama bir yerden sonra uzaylı köpeği oluyor. karakterlerin dönüşü pek iyi değil.

.aynı şekilde venom karakteri roket ile uzaylılara ulaşmaya çalışırken, bir bakıyorsun roket ulaşmasın diye elleri ile patlatıyor. nerdeyse kendisi bile ölecekti, buna rağmen yapıyor. gerekçesi de esas karakter gibi ezik bir karaktermiş, dünyamızı sevmiş. burada önemli olabilirmiş. böyle bir bencillik olabilir mi lan?

.bu iki sıkıntılı durum haricinde, kendi çapında bir muhabir ve avukat sevgilisi şeklinde başlıyor. adam biraz laf söz anlamaz bir tip, life diye bir uzay şirketi var, onun sahibi ile siparişli röportaja gönderiliyor. avukat sevgilisinin çalıştığı firma da bu adama çalışıyormuş. karının bilgisayarından bir iki bilgi aşırıp adamı soruları ile sıkıştırıyor. ertesi gün işinden oluyor, nişanlandığı karı adamı bırakıyor. böyle ortada kalıyor. kadın çok çabuk başkasını buluyor. bunun bahsini bile etmiyorlar. adam da hala karıyı kazanmaya çalışıyor gibi ama yeni sevgilisi ile kanka oluyorlar resmen, nasıl bir kafa bu diyor insan.

.derken şirkette çalışan bir doktor, artık insan deneylerine daha fazla seyirci kalmadığı için bu muhabiri şirkete sokuyor. güya delil gösterecek, tam insan deneylerin ortasına bunu gizlice sokmak zorunda kalıyor. adama bir şeye dokunma diyor ama adam tanıdığı evsiz bir karıyı deneklerden biri olarak görünce camı kırıyor, venom da bu adamın içine giriyor. ondan sonra aksiyon başlıyor. yer misin yemez misin şeklinde ilerliyorlar. arada insan kafasıyla besleniyorlar. arada anlaşmazlık yaşıyorlar ama uzaylı bir arkadaşı oluyor. kendi vücudunu kullanıyor. böyle bir ilişki işte.

.diğer tarafta da filin başında uzay gemisinden kaçan uzaylı kardeş life şirketinin başındaki elemanın içine kaçıyor. tekrar bir gemi göndererek dünyayı istila etmek için hemen planlara başlıyor. venom da gelip gemiyi baştan sona yarıp dünyayı kurtarıyor.

.arada sevgilisi venom'u ona götürmek için içine kaçmasını kabul ediyor. ormanda tam öldürülecekken kurtarıyor. roketin orada nerdeyse ölmüşken yine canlandırıyor. nasıl bir arkadaşsa bu artık böyle halleri var.

--- spoiler ---