17 Kasım 2014

Cesar Millan: The Real Story


imdb notu biraz düşükmüş hehe. sevmeyeni de çok cesar abimizi haliyle. belgeselini yapmışlar. büyük adam olmuş cesar millan, cesar millan başbakan hep, başbakan hep süleyman diye şarkı söyleyesim geldi. hikayesi enteresan ama biraz acıların çocuğuyuz edebiyatı yapmışlar. bu sefer tabi meksika acıları, meksika mutfağı tadında olmuş. hiçbir şey iken köpeklere fısıldayan adam olmuş, dünya çapında tanınır hale gelmiş, hepsi güzel bir başarı hikayesi ama seminer tarzı gösterileri hiç anlamadım. hafiften çakma olmuş sanki o işler, yakıştıramadım abimize. 

tabi diğer taraftan dünya çapındaki ilgiyi canlı kanlı insanlar vasıtası ile öyle bir organizasyonda görebilirdi sanki, belki onun için bu kadar para harcayacağına köpeklerin direkt dahil olduğu aktiviteleri dünya çapında yapsa daha iyi olabilirmiş. neyse cesar millan kimdir nedir diye bilgisi olanlara hitap eden bir hayat hikayesi belgeseli. işte.

--- spoiler ---

.seminer olayını, rockstar gibi dedi kendi kendine. müzisyen olmak istiyormuş, aktrist olmak istiyormuş. devamlı bir ünlü olacağım ben anacığım baskısı var üzerinde. hakkı da var tabi, öyle bir hayattan singapurda manzaraya nazır banyolarda, nerden nereye geldik ulan diye başka türlü söylenemez.

.meksika doğumlu sevgili köpek eğitmenimiz, sevgili show insanı, yokluklar içersinde büyümüş. oyuncakları yokmuş, fakirlermiş. dönemin köpekle ilgili dizilerinden (lassie falan) etkilenip bu yola başlamış. tabi hayatında hep köpeği olmuş, hep de iyi anlaşırmış ama bir gün anasına ben dünyanın en iyi köpek eğitmeni olacağım demiş. anası da olursun yavrucum demiş.

.amerikaya yasadışı yollardan geçiş yapmış. hayallerin ülkesi amerika, gerçekleştirmek istiyorsan oraya gireceksin başka çaresi yok. zaten o ülkede iyi oldun mu? dünyada en iyiyim diyebiliyorsun. tümünün kafası öyle çalışıyor enterasan bir şekilde. işinde iyi bir tipi alıyorlar. elli bin tane organizasyonla, bir sürü insan para kazanarak bir sektör haline getiriyorlar. o yüzden de hakkaten dünya çapında takılıyorlar. yapacak bir şey yok.

.neyse yasadışı göç hikayesini ilk elden anlattı, pek enterasanmış aslında. 2 ay bulaşık yıkadım dedi, fazla gelmedi bana. daha bir sürünmüş olması gerekirdi diye düşündüm. bir sürü kötü iş yaptım dedi ama pek detay vermedi. barınakta çalışmaya başladıktan sonra, köpekleri bedava gezdirme aşamasında sekiz on köpek gezdiren fotoğrafı sonrasında şöhreti yakalmış.

.bölgenin gazetesi röportaj yapmış, sonunda da daha başka ne yapmak isterdiniz diye soru sormuş. kendisi de bir tv programım olsa güzel olurdu gibilerinden laf etmiş, ertesi gün yapımcılar kapısında kuyruk olmuş. hehe valla onun yalancısıyım aynen böyle anlatıyor.

.daha sonra natgeo çılgınlğı başlamış. 9 sene mi ne olmuş bu programlar çekileli, her şey iyi güzel giderken karısı boşanmak istemiş. boşanmışlar ve abimiz depresyona girmiş. intihar girişimde bulunmuş. hastaneye falan kalkmış. aile her şeyimdi başarısız oldum, hayatımın anlamı kayboldu diyor. enteresan bir bakış açısı. aile meselesi, sürü meselesi, ait olma meselesi falan her biri adamın genel kafa yapısını gösteriyor devamlı.

.zaten depresyondan çıkışı ya da hayatla mücadelesi de köpek eğitimi kurallarına göre yapmış. kendisi böyle diyor, anlattıklarını kendine uygulamış. özgüven dolu enerjisini yeniden yaratmış herhalde bu süreçte. sonra büyük memeli bir de kız arkadaş yapınca özgüven sorunu kalmamış.

.kız arkadaş olayı çok garipti. oğlundan sonraki en garip hadise sanırım. iyi güzel kendin başarılısın da bunlar nedir? kız arkadaş diyor ki aralarında bir 15 yaş fark vardır kesin, tamam bunu yargılayacak halimiz yok ama feminen güç falan diyip de koca memelere ortada dolaşınca, hayda diyor insan.

.neyse oğul meselesi daha garip, kendi yaptığı seminer tarzı show'da oğluna rol vermiş. bu baba mesleğimi? tutup insan oğlunu oynatır mı böyle bir şeyde? çok garip gerçekten. köpeklerle numara yapmasını anlarım da böyle yaşam koçu edası ile insanları eğitme meselesi biraz itici olmuş. saygım sonsuz olsa da yakıştıramadım.

.mottosu: köpekleri rehabilite ederim, insanları eğitirim meselesine zaten hafif kıl olurdum. tamam haklı derdim insanlar bilmediğinden köpek saçmalıyordur da sen kimsin dayı diyesim geldi. özgüven dolu enerjisi ile liderimiz olacak abimiz. öyle gibi geliyor insana bir süre sonra. sürüye ait olmaktan falan bahsediyor allahtan, biraz mütevazılık görmek istersek oralara bakabiliriz.

--- spoiler ---