20 Kasım 2012

Rabbit Hole


filmi pek beğenmedim, kafama yatmayan tepkiler vardı bir sürü. dram kısmı ve görüntüler (planlar) hoştu aslında ama yeterli gelmedi. pek bir sonuca da bağlanmamış oldu. gerçekçi bir yaklaşım getirmişler belki ama yine de boş beleş kaldı gibi geldi. öyle vakit öldürmek için izlenebilir.

--- spoiler ---

.ulan çocuk köpeği takip etti diye köpeği yolluyor ama çocuğunu ezen elemana sempati duyuyor. bu nasıl iştir anlayamadım. tamam yüzde yüz kusursuz olsa bile insan biraz olsun kızmaz mı? biraz olsun suçun var lan demez mi?

.anlamak zor. hikayeyi tam açıklamıyorlar. bir çiftimiz var, 4 yaşındaki oğulları bir gün sincabın peşinden koşturan köpeğini takip ederken arabanın altında kalıyor ölüyor. 8 ay geçiyor, bunlar destek grupları falan derken kadın(nicole kidman) bir gün okul otobüsünde çocuğunu ezen elemanı görüyor.

.olaylar bu kadar, adam da destek grubundan kadının teki ile yanaşıyor biraz ama hiç bir şey olmuyor, öyle konuşuyorlar biraz işte. diğer tarafta paralel evrenler hakkında hafif bir geyik çeviriyorlar. acıdan kaçınma metodu olarak öyle iki kelam. bu kadar film.

.tanrı hakkındaki fikirler falan yine bir cümle ile tepkisel belki ama güzel laflar ediyor. diğer inançlı tepkilere de ağızların payını veriyor ama muhabbetleri bu çerçevede tutmuyorlar bunlar sadece bir iki dialog o kadar.

--- spoiler ---