23 Ocak 2013

Seven Psychopaths


film hoş, kahkahalara boğmuyor ama eğlendiriyor. tebessüm ettiriyor, senaryosu da pek tatlı. kalın kaşlı yazar kardeşimize aşırı uyuz olduğum halde hoşlaştım film ile... fazla yanlı bir yorum olabilir ama en kötü oyuncusu da o imiş, köpekler dahil. ortaya karışık senaryolu, kanlı, kafa göz patlamalı ve üstüne latifeli film izlemek isteniyorsa iş görür nitelikte.

--- spoiler ---

.ilk ölen mallardan biri uyuz olduğum bir tip, onu yan karakter olarak harcamalarına sevindim. köpeği çalınan sarışın hatun da tanıdık sima, onu da yan karakter olarak kullanmaları iyimiş. esas kötümüz zaten Woody Harrelson, pek iyi olmuş, pek de güzel olmuş.

.film içinde film, senaryo içinde senaryo çakmışlar biraz. güzel süprizleri de var haliyle. anlatılan hikayenin gerçek olması hatta esas adamların birinin geçmişinden olması hoş idi üstüne jokerli katilimizin yazar kardeşimizin kankası çıkması da pek tatlı oldu. 

.tüm mevzunun köpeğini seven bir hasta mafya babasının takibi olması bile filmi güzelleştiriyor. üstüne olayların hepsini tekrar filme çevirmeleri (en azından senaryoya hoş olmuş) vietnam olayları, silahlara inanmamak meselesi, kadınlara ayrımcılık gibi mevzularda hafiften dokundurmalar da vardı.

.öyle işte, az daha komik olabilseymiş, kalın kaşlı eleman yerine komik rolü daha iyi kaldıracak bir eleman bulsalarmış film çok daha iyi olurmuş. bu haliyle bile iyidir, güzeldir.

--- spoiler ---