22 Ocak 2016

Lemmy


yav şu usta-baba müzisyenlerden hakkaten öyle olanı ne kadar az. adamların başına talih kuşu konmuş gibi bir şey. belgeselin kendisinde müziğine dair çok az bilgi var. nasıl olsa biliyorlardır diye mi açıklamışlar? bilmiyorum ama diğerleri üzerinde etki bırakmak nasıl ölçü olmuş? bir sürü popüler grubun onayını almak mı mesele? tam olarak ne katmış? ne yapmış ne etmiş? bunu belgeselden anlamak zor. müziğine daha önce çok fazla meyletmemiştim. punk türevi, rock'n roll falan uzak geliyor bana. abimiz bunlardan heavy metal'e ve thrash'a yol yapmış. olayı buymuş ama işte bunu belgeselde vurgulamamışlar. varsa yoksa uyuşturucu kullanımı ve yaşam tarzı muhabbeti olmuş. iyi olmamış.

--- spoiler ---

.delikanlı bir tip, ingiliz delikanlısı ama amerikan yerlisi. kovboy şapkaları, özel çizim çizmeleri falan var. bunlar için ciddi mesai harcamış. öldüğü güne kadar da bu şekilde takılmaya devam etmiş. kimse dememiş mi? o çizmeler ne abi falan diye? ama işte kendine güven ve diğerlerini etkileme becerisi falan diyorum buna. o şekilde bakınca adamı havalı bulmuşlar.

.tabii gelmiş 65 yaşına hala aynı müziği yapıyor, aynı hayatı yaşıyor. o da garip bir hadise. insan nasıl değişmez? nasıl yavaşlamaz? sağlık sorunları falan pek gönderme yapmadılar ama adam hızlı yaşamış ve 70'inde ölmüş.

.ben şanslıydım diyor, arkadaşları zaten uyuşturucudan gitmiş. en sevdiği kadın eroinden ölmüş. oğlu böyle diyor ama kendisi o kadar da sevmedim ki ülen diyor. diğer yandan da iyidi hoştu diyor. sertliğinden ödün vermiyor yani.

.oğlu muhabbeti garipti, tek gecelik ilişkiden bir çocuk çıkmış gelmiş. oğlun demişler ve oğlu olmuş. sonra birlikte konserlere falan gelmişler. pek sevmiş oğlanı ama eleman evlenmemiş, yalnız yaşamış. o yaşa nasıl idare etmiş diye düşünüyor insan ama işte bir tane velet yapmış yine.

.diğer grupların muhabbetleri pek garipti,her biri pek popülerdi. metallica ile önce stüdyo çalışması sonra konser muhabbeti falan baya bir yer tuttu. hepsini pek etkilemiş belli de ne bileyim belgeseli çekiliyor işte kötü konuşalı almamışlar.

.ilk grubu bunu yollamış, onlar da işte geç kalırdı falan filan diyor en fazla. adam ülkeye uyuşturucu sokarken yakalanmış da hapse falan atılmış, öyle grubundan kovmuşlar güya. tipler zaten komple çok enterasan. ne bileyim rocker'lığın da bir adabı olmalı. bu nasıl bir yaşam ülen.

.izledikten bir kaç gün sonra aklıma gelenleri de not edeyim. abimizin yaş yetmiş iş bitmemiş modu çok acayip aslında, röportajlarda kaç kadınla birlikte oldun geyiği dönüyor. yok iki bin yok bin... yetmiyor bunu atan grubun muhabbetinde onların karılarına intikam için çaktım diyor. hatta birine zaten çakıyordum diyor. çok terbiyesiz ve sığ bir insan yani hehe.

--- spoiler ---