21 Kasım 2014

Begin Again


sonunu pek beğenmedim. kalan kısmı hoş denebilir. komediden daha çok romantik bir film aslında, hani ufak tefek gülümsetiyor ama komedi dediğin zaman güleceksin arkadaş diyorlar gibi geliyor bana. bunda aşk meşk olayları çok taraflı var. öyle abartı yapmamışlar, pek sıkılmadım ama işte son pek dramatik gelmedi bana. etkileyici de gelmedi. pek mesajlıydı sadece. esas hatunun gülücükleri inanılmaz sahteydi. somurturken iyi de gülerken sinirlerimi gerdi bir iki sefer. müzik türü filmler için çok beklenti karşılamıyor ama düşünce güzel, uygulama tatlı olunca izletiyor kendini. müzikler de aslında hepsi aynıydı bence.

--- spoiler ---

.aynı derken kötü değiller ama aynılar işte, dışarda kayıt alma fikri güzel de o kadar ekipmanla o kadar sesi ortadan kaldırmaları ya da o kadar temiz ses almaları mümkün mü? kimi kandırıyorsunuz dedim. hiç biri hücum kayıt da değildir, dışarda da kaydedilmemiştir diyorum ve artırıyorum.

.neyse aşk şarkıları tadında işler ve tabi aşk temalı konumuz biraz zorluyor bizleri. üstelik iki olayda da aldatılan taraflar var. lan dedim çıkacak sahneye çalacak sonunda ve elemanı affedecek falan, neyse ki öyle bir saçmalık yapmadılar. o da affetmediğinden değil rockstarların işleri ile evli olması muhabbetinden yapıldı ya neyse artık.

.son kısmında 9 doları yapımcı şirketlere gitmesin diye bir dolara albüm sattılar. böyle de bir mesaj koydular müzik piyasasına. yapımcı abimiz bu kadar uğraşıp kendi şirketine savaş açması da komikti bir bakıma. eski arkadaşının tekrar onu kovması bir miktar gülümsetebiliyor insanı.

.olayımız bir iki geri dönüş ile iki adet ilişki enkazındaki tipin bir açık mikrofon gecesinde yolları kesişmesi ile başlıyor. yapımcı abimiz doğru düzgün yetenek bulamamaktan dertli, aldatılan kızımız da erkek arkadaşından dertli ama çalgıcı bir arkadaşına takılarak barda şarkısını söylüyor ve abimiz duyuyor (hulk abimiz diyesim geliyor niyeyse bu arada), anında bir kompozisyon yazıyor. kafada davulları basları, yaylıları falan eklemesi güzeldi. filmin en iyi sahnesiydi herhalde.

.daha sonra şirketine götürüyor ama tek gitarla çalımı yeterli bilmiyor zenci tip, demo kaydedin geri gelin diyor ve macera başlıyor. şehrin her yerinde demo kaydediyorlar. bırak demoyu albüm yapıyor abiler. stüdyoya para vermemek için ulan diye bağırıyor arkadan bir ses ama sonuçta imkansızlıklardan güzellikler doğabilir tabi.

.ilk kayıt esnasında gürültü yapan çocukları olaya dahil etme falan güzel işlerdi. abimizin başta heyecanlı yönetim şekli de güzel, filme akıcılık kazandırıyor ama işte bu kayıt sahnesinden başka da bir şey yok filmde maalesef. ha bir de bunu ailecek yapıyorlar. aile sorunlarımız da böylece halloluyor o kadar işte.

.önceden zengin ettiği rapçi tip iyidi, pek destekleyici oldu. twitter üzerinden yayılması falan takipçi abartması tatlıydı, gülümsetti hafif. yaylı çalgıcılar ve piyanist tip de iyidi. pek rolleri yoktu ama ekip toplaması bir harika tabi.

.işte burada bir gece tanıştığın tiple bu kadar yakın dost olmak, üstüne bir ekip toplamak. bir sürü yerde tekrar tekrar bir araya gelip bir şeyler yapmak falan çocuk oyuncağı gibi anlatmışlar da bin tane sıkıntısı var her birinin, o yüzden gerçekçilikten uzak geldi, en azından müzik yapım sürecinde bir ıkınma sıkılma olaydı iyidi filmde. hiç bir şey bu kadar basit değil yahu.

--- spoiler ---