12 Mayıs 2014

Wolf Creek 2


ilk filmden sonra bir miktar daha kötü gibi geldi bana, avusturalyalılaştıramadıklarımızdan mısınız diye sormak istiyorum abimize. bu ülkenin yerlisi ya da millisi nasıl oluyormuş? kendisi de ingiliz tipli biri değil mi? hatta ingiliz tipini bırak ingilizce konuşuyor zaten. o yüzden bu milli vurgusuna ikinci filmin tam burasından gönderme yapayım dedim. filmin akışı olağanın dışında sayılır ama bir miktar sıktı beni, ilk filme göre daha az kesme biçme vardı sanki, müzikleri de öyle çok dikkat çekici değildi.

--- spoiler ---

.kesme biçme olayını hatırlamıyor olabilirim bu arada ama bu filmde öldürülen insan sayısı yaşlıların ve polislerin vurulmasını öldürülme saymaz isek 3 idi. o yüzden yeterli gelmedi bana sanki hehe.

.polisin kafasının uçurulması pek güzel bir sahne idi. öyle kafanın kopacağını düşünmedim ama adam becerikli uzaklardan kafa kopartabiliyor. tüm bunları da ceza kestiler diye yapıyor. hani milli duygulara gelmeden böyle sıkıntıları da var abimizin.

.ardından meşhur wolf creek kraterine geziye gelmiş sevgili alman turistlere dadanıyor. yok yanlış yere kamp yaptınız yok ateşi doğru söndüremediniz (ki işini bitirince ateşi de söndürüyor aslında) ilk elemanı kesip biçiyor, sonra kızın peşinden ingiliz tarihçiye geçiyor.

.hani fıkra gibi alman, ingiliz topunu kesip biçen bir avusturyalı, tabi dediğim gibi bu adamlar oraya nerden gitmiş, avusturalya'nın yerlisinin bunlardan olmamalı. seri katilimizin mantığı olacak gibi bir şey yok ortada zaten ama yine de olsun işte.

.ingiliz elemena tarihten sorunca patır patır biliyor ama neden suçluları avusturalyaya gönderdiler sorusunda cevabı beğenmeyip parmağından bir tane daha kesiyor. kim milyoner olmak isterin parmak kesmelisi.

.neyse zaten bu mick abimizin insanları kesip biçip arkada canlı şekilde ve kaçacak şekilde bırakması pek espirili bir tip olduğunu gösteriyor, kaçsın da kovalayayım havasında. köpekleri de peşinden salınca sonunda yakalıyor. zindan gibi yerinde bir sürü insan, bir sürü kayıp, hepsini ya öldürmüş ya öldürecek. manyak manyak işler. sonunda kaybedensin diye not ile bunu salıyor.

.sözünün eriymiş hakketen yani ama tüm cinayetler de bunun üzerine kalıyor. üçüncü filmi gelirse bu son ile tutarlı olmaz çünkü eleman kafayı kırmış ve akıl hastanesine yatırılmış. cinayetler devam ederse dosyayı yeniden açmaları gerekir.

--- spoiler ---