4 Ağustos 2013

New World


film hoş, müzikleri de hoş amma velakin uzun... film daha hızlı akan ya da daha çarpıcı akan bir buçuk saatlik gerilim olsaymış çok daha iyi olurmuş. bu haliyle de izlenir bir film ama işte son kısma gelene kadar iki tane film senaryosu izlemiş hissi oluyor insanda. beklenilenler hem oluyor, hem olmuyor. senaryosu bir anlamda güzel diğer anlamda boş yerler bırakıyor. ortaya karışık izlenir bir film, esas kötünün espirili tavırları ve lafları arada güldürüyor insanı. Min-sik Choi abimiz zaten ayrı bir değer.

--- spoiler ---

.öncelikle karısının filmin bir yerinde önemli bir mevzu olacağını sanıyoruz devamlı ama bir türlü olmuyor. bu şaşırtmaca gibi bir şey sanki ama ne bileyim bir noktadan sonra boş kalıyor. acaba o dosyalar içinde karısı ile ilgili bilgi var mıydı? evden çıkarken son attığı bakış, ben seni bildim karı der gibiydi... o kısımlar boş kaldı.

.dananın kuyruğu çin hackerların tüm bilgiyi bizim çılgın mafya babasına vermesi ile kopuyor. bu kısma daha iyi bir şeyler düşünülebilirmiş, hani hiç bir şekilde bilgisi olmasa elbette olaylar bu şekilde gelişmezdi ama yine de ne bileyim bu kadar basit mi yani?

.esas adamın herkesleri ortadan kaldıracağı fikri, araba ile bunu öldürmeye götüren adam ile ilgili sahne bitene kadar anlaşılmıyor, daha sonra da film uçuyor resmen. işte bunlar da hepi topu son 15dk'da falan oluyor. o yüzden bir garip ama güzel bir etki bırakıyor insanda.

.Min-sik Choi abimiz yine ortaya karışık gri bir karakter, adamın genel oynamaktan haz ettiği karakter tipi bunlar herhalde. kötü polisi oynuyor bir şekilde. yaptığı işten memnun değil ama yapılması gerekenler bunlar diye gören ve bir anlamda kötülük eden bir çılgın polis. mafya içinde tarafları birbirine kırdırmak falan cidden inanılmaz, olmayan iş midir bu kim bilir?

.mafya ile ilgili filmler hafiften sıkıyor beni ama değişik bir yapıları var bunların, koreli olmalarından mı böyle yoksa türk mafyası da mı böyle, neden adamı çat diye öldürebilecekken sopa ile ağzını burnunu kırarak öldürüyorlar mesela?

.son sahneyi de çok anlayamadım. hani bu içerdeki polisin aslında kirli olduğuna mafya başındaki çılgın eleman ile yakılaştıklarına dalalet olarak mı gösterdiler. ilkin iyi polis, mafya içinde kendini muhafaza etmiş biri gibi göstermişlerdi ama halbuki işler öyle değilmiş gibi bir şey herhalde. 

--- spoiler ---