19 Şubat 2013

Wreck-It Ralph


pek tatlı bir film imiş. konuyu bir iki kavrama göre düşününce daha önce yapılmışlarını insan hatırlıyor ama yine de detayları geçtiği ortam falan güzel olmuş. karakterler de güzel, seslendirmeler özellikle esas kızın seslendirmesi bir harika. müzikler tam ortamına uygun, bir iki yerinde aksaklık var gibiydi sanki ama o kadar da olur herhalde.

--- spoiler ---

.mesela bitiş çizgisini geçip oyun sıfırlanınca kısa devresi çözülecek idi. en azından öyle denmişti ama onu bir özellik olarak kullanmaya devam ettiler. kötü değil ama söyledikleri ile uymadı, olmadı yani.

.atari tiplerinin içinde geçiş hali toy story'nin genel havasına da benziyor idi malesef yani onda da insanlar görmez iken hareketlenmeler. insanlar var iken normal işlevlerine dönmeler falan var idi ama yine de işte kendi kendilerine kurallar, oyunlar arası geçişler. kodlar falan derken hoş olmuş.

.esas adamımız yalnız biri, sıkılmış yalnızlıktan. kötü olduğu için yalnız olduğu sonucuna varılmış ister istemez. 30. yıl kutlamalarında bile bunu çağırmayınca şalterleri atıyor ve gidip bir madalya kazanmaya çalışıyor. bütün olay bu aslında. yeni 3d bir oyun içersinde madalyayı kazanıyor ama böcükle mücadele falan derken,

.filmin geçtiği asıl oyuna geliyoruz. çok şeker bir dünya imiş burası. her şey şekerden. şeker yarışçılar. kelime kaynaştırmalarını ayrıca sevdik. funcın mesela hehe. birbirlerine laf sokuşları da hafif öyle gibi. tamirci eleman sıçrayamayınca da espiriyi patlatıyor kelimeler ile falan, güzeldi buralar hep.

.neyse işte madalyayı kazanıyor ama esas kızımıza kaptırıyor. o da yarışa katılmak için kullanıyor. şeker kral olaya fevaran ediyor ki sonradan anlaşılıyor ki o da eskiden oyundan kaçmış bir tip imiş. neyse işte esas oğlanın aklına giriyor, kızı yarı yolda bırakıyorlar falan derken tüm olay meydana çıkıyor.

.hemen geriye dönüş ve günü kurtarmak için türlü çeşit planlar. fener olayı pek güzel düşünce idi. oyunbozan ralph bu sefer güzel düşünüyor ve her şey tatlıya bağlanıyor çok şeker bir dünya içinde.

--- spoiler ---