21 Ekim 2012

The Lazarus Project


sonundan pek tatmin olmadım. olayların gelişimi güzel ama çözüm kısmı o kadar iyi değil. gizem meseleleri olunca gizem çözüm kısmı en önemli kısmı herhalde. güzel çözselermiş iyi filmmiş baya ama olmamış. tipler falan güzel baya, müzikler de hoş, altyapıdaki düşünce de hiç fena değil. eh yazık olmuş diyelim. daha çarpıcı bitebilirmiş tabi.

--- spoiler ---

.mutlu son diye üzülmek de saçma yani tamam mutlu olduklarına mutlu olduk ama çok sönük idi mutlu sonu. biraz daha zorlasa ne bileyim son 20dk değil de son 40dk daha çok debelenerek kaçmaya çalışsa planlar yapsa falan ne bileyim işte, baştan mı yazayım senaryoyu...

.ayrıca soygunda, silahlar ile uzaktan yakından alakası olmayan bir tipin 3 kişi öldü diye idam cezası alması da pek saçma geldi bana. neden daha bariz kesin bir ceza alacağı suç tasarlamamışlar anlamadım. gayet de olurdu yani, bu şekli de saçma geldi. 

.daha önceden hırsızlık yüzünden mi nedir hapis yatmış biri, tekrar suç işliyor. kadının dağılması yıkılması lazım ama sonunda gayet derli toplu yine kucaklaşıyorlar. sanki idam muhabbeti hiç yapılmamış gibi bir kavuşma da hoş gelmedi bana.

.köpek muhabbeti güzeldi, hayalen köpek olduğu ihtimali de güzeldi. gerçek olduğunu biliyorduk pek şüphe ettiremediler ama güzeldi bu kısımları. diğer adamın hayallerini neden gördüğünü ya da nasıl bu hale geldiklerini çok açıklamadılar öyle kaldı. sonunda da çabuk pes ettiler ve gitmesine izin verdiler.

--- spoiler ---