7 Eylül 2012

Impostor


hiç fena film değil aslında, adamlar 2001'de üşenmemiş uğraşmışlar. dönemin teknolojisinin sınırları hd yayın sıkıntısı falan bariz görülüyor. bir kısa hikayeden uyarlanmış belki o yüzden de fena değil ama şaşırtıcı sonu var. karakter tipleri genelde çok itici belki en büyük eksiği bu ama yine de sıkılmadan kendini izletmesi yeterli benim için. bunu yapan fazla film yok zaten. görüntüler, müzikler, kurgular falan hepsi pek ortalama tabi ona yapacak bir şey yok.

--- spoiler ---

.bir kaç hata falan var tabi mesela biri, her hangi alarm sisteminde tetikleyicisini sökünce çalmıyor olması düşünülmez herhalde. ta 2079'da hiç düşünülmemesi gerekir böyle şeyler var.

.tabi olayların gelişimi, bir hata olduğuna inancımızı sürdürtmeleri falan güzel şeyler. niyeyse en başından beri karısında bir bit yeniği var diyor insan. araya sokuşturdukları görüntüler yüzünden herhalde. yani hem şaşırtıcı hem değil.

.önce canlı bombanın karısı olduğunu görmek şaşırtıcı oluyor gibi ama biraz bekliyorsun falan ardından kendisinin de canlı bomba olduğu ortaya çıkınca o zaman şaşırtıyor ama tabi neden aktif hale geliyor onu anlamak güç. ele geçirildi diye bir mekanizma mı konmuş nedir, öyle ise karısı neden aktif olmadı onu da cevaplamak güç.

.gösterilen teknolojik aletler falan baya iç açıcı aslında, imkanları ölçüsünde baya bir hayal etmişler. çoğu çakma duruyor haliyle, animasyonlar da öyle ama yine de çok bok atılacak gibi değiller, idare ederler. öyle işte...

--- spoiler ---