30 Eylül 2013

The Croods


film güzelmiş, bir iki yerinde koptum resmen. evcil hayvan olayını da pek bir beğendim. bu yüzden +1 puan benden olsun dedim. ergenlik muhabbetleri ya da baba kız olayları fazlasıyla işlenen meselelerden ama diğer güzel kısımlar ile canımızı sıkmadan aile meselelerini de işlemiş olmuşlar diyelim. karakterleri de pek tatlı idi, hayvanların hepsi bir harika idi, müzikleri de güzel. pek duygulu yerler de vardı tabi hehe.

--- spoiler ---

.en çok kedinin karanlıktan korkup grug'a sokulmasına duygulandım desem yalan olmaz. en çok köpeğe yuvarlan hareketi yapar iken kayıp düşmesine güldüm. hani başına bir şey gelmediği belliydi ya gelse bile adamlar komik yapmış. zaten iki şapşal karakter velet ile köpek tam da uymuşlar birbirlerine, ziyadesi ile güldüm.

.snapshot olayı da komikti, fikir bulma meselesindeki tripler ve çılgın fikirler de iyi idi. yeme sahnesindeki bunların şenliği karşısında modern insan temsilcisi ve tembel hayvanı (kemer hehe) çok kibar görünüyorlar idi. hepsi pek tatlıydı bunların, güldürdüler.

.kaynana meselesi de pek iyi idi. o karakter de toptan komik zaten. ölmesini istemesi ya da sayma meselesi de bunla birlikte pek güzel idi. adamlar tarihsel kökenine inmiş kaynana olayının. 

.ergen ve özgür ruhlu kız olayını pek tutmadım, çok fazla işlendiği için o da. devamlı başlarına kötü bir şey gelip de sonra baba haklıymış tarzında yapmadılar en azından. son kısmı bu yüzden hoşuma gitti. adam ailesini kurtarmak için geride kaldı. yine de güvenliklerini sağlamış oldu. ha babalarından ayrılacaklarını düşünmedim zaten ama yine de iyi idi.

.üstüne adam hakkaten kafayı çalıştırdı, süper bir fikir buldu. gördüğümüz çeşitli yaratıkları da toparlayarak bir anlamda uçak yaptı. hem de şu vakte kadar maceramızın içerdiği materyalleri de kullanmış oldu. hiç bir şey boşa gitmedi yani hehe.

--- spoiler ---