29 Temmuz 2014

Rio 2


ilk filmden daha eğlenceliydi sanki, en azından bir miktar daha diyelim. izlerken sıkılmadım, yer yer de güldüm. normalde şarkı kısımlarında sıkılırım ama onlar bile eğlenceli idi. imdb puanı bu yüzden biraz düşük geldi. hani hafiften mesajı var ve sonu tabi pek de makul bir şekilde bitmiyor ama yine de ne olacaktı başka? senaryo hep tanıdık şekilde başladı bitti ama ne bileyim işte eğlendirdi ise daha ne isteyelim şuncacık filmden?

--- spoiler ---

.ebabil kuşları gibi ormancıların üstüne taş yağdırıyorlar ve kuşlar evlerini koruyor. var mıdır böyle bir şey? yoktur tabi ama ne olacaktı başka? iki orman aşığı mı kurtaracaktı yani? o kısım biraz eksik olmuş ama karakterler falan iyidi.

.nigel karakteri ve karınca yiyen falan pek iyidi. yan karakter zaten iyi olunca film daha iyi oluyor. bunun intikamını ve başına gelenleri ilk filmden pek hatırlamıyorum ama yine de bu bir şeyi değiştirmez. azimliydi başaramadı ve kurbanın oldu. kurbağa biraz uyuzdu ya ona da yapacak bir şey yok.

.aile ilişkileri meselesinde de konular klişeydi belki ama bunları izlemek yine sıkmadı. evcil kuşumuz mavi, yabani hayat uzamanı kayınpederi, ormandır karısının eski arkadaşı rakibidir falan derken işler öyle mavinin canını sıkacak şekilde ilerlerdi ama sonuçta biliyorduk ki günü o kurtaracaktı ve kurtardı da...

.savaş ve futbol musabakası kısmı da pek bir eğlenceli idi. orada da günü kurtarır sanıyorduk ama kurtaramadı mesela hehe. adamlar ters köşeye yatırmış diyelim, en azından çabalamış.

.yeneksizsiniz tarzı olayları da eğlenceli buldum. tadında da bıraktılar abartmadılar. türlü çeşitli karakter vardı.

.esas kötümüz ve lolipop sever maymununu da beğendim. daha ne olsun işte sonunda piton yutuyor adamı. daha ne yapsınlar?

--- spoiler ---