1 Eylül 2013

Hugo


güzel laflar dönüyor filmde, geri kalanlar genel konulara bağlanmış bir aile filmi olmuş. sinema sanatına övgülerle kendi kendini övmüş gibi mi olmuşlar? onu da düşündürüyor ama yine de görüntüler hoş, müzikler de bir o kadar hoş. çok daha hoşa gitmesinin önünde bir kasıntı engeli var, neye uygun olsun diye yapmışlar bilemiyorum ama izlerken hafiften kastı beni, kusura bakmasınlar. yine de aile filmi ihtiyacı hasıl olursa iş görür, esas kızımız artık pek bir popüler zaten. esas oğlanımız da cam gözlü maşallahı var.

--- spoiler ---

.diyor ki velet, bozuk makineler görevlerini yerine getiremediği için onu o kadar üzüyor imiş, insan da gayesini kaybeder ise bozuk makine gibi olur ve bu veledin üzülmesine sebep olur imiş.

.esas hikaye hugo'nun hikayesi olsa daha memnun olurdum niyeyse, özel güç ya da inanarak başarma tarzında bir şey. esas hikaye sevgili yönetmen, oyuncu ve yapımcı abimizin imiş. vakti zamanında güzel filmler yapmış, sonra unutulmuş bir köşeye itilmiş. adam da bununla yaşamayı öğrenmek için tren istasyonunda bir oyuncakçı açmış.

.hugo'da o tren istasyonunda saatleri temizleyen amcasının işine devam eden geçimini çalıp çırparak sağlayan bir velet. babası öldüğü için bu halde, yetimhaneye gitmesin diye amcası almış gelmiş. babasıyla birlikte otonom adı verdikleri bir robot gibi bir şeyi tamir ediyorlar idi.

.hikayenin bu kısımları diğerleri çıkınca gereksiz gibi kalıyor. bekçi bunun kolundan tutunca babasının neden olduğunu anlaması gerektiğini söylüyor ya... hah işte onlar hep havada kaldı. babası bu amcam kendine gelsin diye mi öldü yani? işleyiş hakkında hiç bir bilgiye sahip olamıyor amma velakin hiç bir çocuk sahipsiz kalmamalı beyanatından sonra amcam geliyor o çocuk bana ait diyor.

.her halde düğüm çözümü olarak bunu düşünmüş olmalılar, ailenin önemi diğer yapmaya çalıştıkları aygıttan daha önemlidir. o görevini yerine getirdiği diye bir bakış işte. hoş yani ne diyeyim fena değil ama işte ilkin başka şeyler olacak gibi hissettirip ailenin önemine gelmek pek şaşkına çevirmedi beni. 

.köpekli sahneleri pek beğendim ama ona laf yok. sağlam bir doberman var idi, iki tane minik köpek ırklarına bakmak lazım. adamı sevmiyor devamlı hırlıyor, dişiyi görünce bir haller geliyor buna. sevimli azgın diyelim.

--- spoiler ---