15 Ağustos 2013

Justice League: The Flashpoint Paradox


bir başka justice league filmi ile beraber idik, bu sefer flash'ın hayatı üzerinden bir film yapalım demişler. zaman yolculuğu meselesini de katmışlar, dünya yine allak bullak olmuş ve süper kahramanlar olaya el atmışlar. diğer izlediklerime göre daha akıcı idi, sonuna kadar karman çorman idi, güzeldi yani. şöyle süper kahramanlı çizgi film izleyeyim denir ise iş görüyor. öyle bir ruh hali ile izledim tabi.

--- spoiler ---

.süper kahramanların hayatlarının tepetaklak oluşunu beğendim ama tabi bunun açıklamasını tam yapamadılar. flash'ın annesinin ölmesi ile bu kadar şey nasıl etkileniyormuş? bir dalga yaymış ve her şey biraz etkilenmiş diyor flash'ın kötücülü...

.takip edebileceğimden fazla süper kahraman var idi. bir kısmını ilk defa gördüm. flash'ın hikayesini bile tam bilmiyordum ki kendisini küçüklükten beri severim. eh yani o kadar olur diyelim. 

.ilkin flash daha velet iken anasının bilgece laflarını duyuyoruz, ardından ölümünü izliyoruz. flash biraz daha hızlı olsam kurtarırdım diyor. sonra bildiğin flash oluyor ama bir gün uyandığı zaman dünyanın tersine döndüğünü görüyor. aquaman ile harika kadın savaşa tutuşmuşlar dünyanın büyük kısmının a.ına konmuş, ortalık kan revan falan işte.

.önce batman'e ulaşıyor, bakıyor batman'in hikayesi de tersine dönmüş. saldırı sırasında oğlu ölmüş babası batman olmuş. kumarhane işletiyor, yarım yamalak iyi biri diyelim. mekanik adam mıdır nedir? o devlete çalışıyor, diğer takım üyeleri de birbirleri ile falan savaşıyor işte.

.flash'a tekrar hız kazandırma çalışmaları yapıyorlar. kazayı tekrar etmece, yıldırım altında takılmaca falan derken, ilk yanıyor. ikincisinde tekrar hız kazanıyor ama tekrar zaman yolculuğu yapacak kadar değilmiş çünkü kötücül ikizi hızını emiyormuş hehe.

.süpermen ortalarda yok, sonlara doğru gemisinin düşüşünü görüyoruz ve eleman yanlış yere düşmüş devlet almış bunu kırmızı güneşe koymuş. bir deri bir kemik bir eleman olmuş. bunu kurtarıyorlar ama bir işe yaramıyor.

.dünya yok olacak iken ve nerdeyse tüm kahramanlar ölür iken sevgili batman, kötücül flash'i (adını öğrenemedim bir türlü) kafasından vuruyor. flash'ımız sakat ayağı ile tekrardan zaman yolculuğuna çıkıyor, annesini kurtarmaya giden kendinin peşinden gidip, onu durduruyor. anası ölüyor ve dünya tekrar yerli yerine geliyor.

.tabi burada sorulması gereken, flash'ın anıları niye değişmiyor ilkin, sonra niye sıfırlanmıyor. flash'ın kötücülün de anıları değişmiyor nedense, o da değişimin sebebini biliyor. üstelik ilk zaman yolculuğu yapar iken ikisi de aynı zamanda bulunmaları da biraz çelişkili ama o kadar olur diyelim.

--- spoiler ---