3 Temmuz 2015

Danny Collins


film insan zekasına ağır hakaret içeriyor, bence... komedili dramlı yapalım derken mi böyle saçmalamışlar. ne yapmaya çalışmışlar ben anlamadım. azıcık gerçek hayattan alınmıştır diyor ama gerisini yazmışlar da yazmışlar herhalde. müzisyen filmi izlemek için hiçbir işe yaramaz. dram izlemek için hiçbir işe yaramaz, komiklik desen saçma sapan komik bile değil. bir yerden sonra sinirlerimi gere gere izledim, devam ettim ve öyle bitirdim. menajer tipi ve otel yöneticisi kadın iyidi bir tek. diğer tiplerin hiçbirini de sevmedim. müziklerin bir kısmı john lennon'dan seçmeler gibi, kalan kısmı da saçma sapan şeylerdi.

--- spoiler ---

.kuşlar böcükler, dökülen yapraklar diye beste yapıyor hehe. filmin en ayar olduğum muhabbeti 40 senedir şarkı yazmayan rockstar muhabbeti idi zaten. iki şarkı ile şöhreti parayı yakalamışmış da para bunu bozmuş da artık eski hayatından vazgeçip şarkı yazacakmış.

.şarkı yazdıktan sonra bir gün bunu çalmak istiyor ama insanlar eski hit parçasını istiyor diye kafayı yiyip tekrar uyuşturucuya falan geçiyor. bu ne lan? neyin dramı bu? bir kere daha o şarkıyı söylersem kendimi öldüreceğim diyor. öldür madem arkadaş. hayat tarzından vazgeçmiyor, uçağıyla arabasıyla, parasıyla herkesi eziyor ama bir şarkı söylemeye zorlanıyor mu?

.madem öyle yapmayacaksın? madem öyle yapaydın beste, yaptın da elinden mi aldılar? müzisyenin dramı o kadar saçma geldi ki tarif edemem. üstüne yetmedi yıllardır görmediği oğlu meselesi yaptılar ki çok klasik bir muhabbet. abartalım dediler eleman kanser tedavisi görürken bu beste falan yapıyor, bu ne lan? oğlunun hastalığını beste için kullanmak değil mi?

.herkes buna tavır koyuyor iyi güzel ama sonra yine de bir şekilde araları düzeliyor, o da çok saçma. insan affeder mi böyle bir babayı? iyi adammış da en iyi arkadaşına su göndermiş de, yok efendim oğlunun normal hayat yaşamasını istemiş de... adam inşaatlarda amelelikle sürünmüş. sen rockstarlarda sürterken... var mı böyle bir şey?

.otel yöneticisi kadın da fena değildi baka ama onların romantizmini iyice şakaya vurdular. oralar biraz gülümsediyordu şimdi hakkını yemeyelim. al pacino abimiz çok yaşlanmış böyle yavşak bir karakteri niye canlandırmış acaba çok merak ettim.

--- spoiler ---