12 Nisan 2013

Take Shelter


film fena değil, dram sevene daha çok hitap ediyor gibi ama karışık işlerin olması da güzel olmuş. sonu da fena değil bu bağlamda amma velakin işleri karıştıran olayları tam olarak bir yere bağladıklarını söyleyemem. esas adam zaten arızalı bir tip, esas kadın idare eder. atmosferi müzikleri de eh işte idare eder. öyle biraz ağır olsa da iki saati yiyip bitiriyor.

--- spoiler ---

.mesela takip edilme hissini açıklamadılar. temel şizo göstergelerinden biri herhalde. o açıkta kaldı, ayrıca köpek ısırılma mevzusu sonrası köpeği yollama, arkadaşı ile kavga sonrası arkadaşı ile işte ayrılma falan. bunlar neye dalalet idi?

.hepsi havada kaldı, ha arkadaşı ile kavga etti işte lan dersek, iyi de kendi yüzünden oldu bu durduk yere olan bir şey değildi ki? insanlar deliriyor falan muhabbeti de olmadı hiç, sona bunu ekleseler daha hoş olabilirmiş belki ama karısı da ıslanmış idi mesela. bıçağa ulaşacak idi... son sahnede bir iki damla ıslandı falan, bir haller olsa daha acayip olabilirmiş ama diğer yandan aile saadetlerine halel gelmesin de istedik tabi.

.toplamda güzel bir aile koruma, geçim derdi ve hafiften şizofreni filmi olmuş. en azından şüphesi var ki bu da yeter. arada acayip geren geçişler yerçekimsiz sahneler falan değişik olmuş. abartmak istememişler sanki ama abartsalar  daha hoşlaşır idim.

.işte dram ağırlıklı olsun diye böyle olmuş herhalde yoksa fantastiğe girer idi. dramların beni boğmasının da bir başka nedeni, olaylar ağır akıyor arkadaş.

--- spoiler ---