7 Ocak 2014

This Is the End


film komik değil, absürt. hani absürt komedi yapsalar daha iyimiş de komiksiz absürtlük olmuş. bir iki yerinde hafif bir gülümseme oldu. geri kalanlar ekşi bir tat verdi. dragon riders of berk'in hiccup sesi o kadar kulağa kazınmış ki, adamın tipi sese uygun değil diye filmin sonuna kadar alışamadım. back street boys mudur nedir, onlar büyümüş, o biraz hoş idi. bir iki yerinde hoş müzikler vardı da işte olduğu kadar. öyle boşa paracıklar nasıl saçılmış diye boşa vakit harcanmak isteniyor ise işe yarayabilir. ha bir de oyuncular güya kendilerini oynamışlar falan. bak sen şu orjinal fikre...

--- spoiler ---

.biz de inandıydık hepsine. hem çok kötü insanlarmış bak bak. eleştirel de yaklaşıyorlar böyle ya cigerim benim dedim. incil ve din vurgusu biraz akıcılık sağlamış. şeytan çıkarmadır ottur boktur her şeyden biraz var. eşcinsellik de aynı şekilde buram buram, hani aşağılayıcı türden yalnız bu sefer.

.bu kadar oyuncuyu nasıl toparlamışlar, bu kadar parayı kim saçmış bu filme bilemedim. görüntülere çok uğraşmamışlar ama yaratık görüntüleri haricinde görüntüler kötüydü. büyük ölçekli görününce belki fark edilmemiştir ama ne bileyim iyi değildi.

.işte konu nedir dersek, absürtlüğün dibi diyebiliriz. iyi insan olmak vurgusu da abüsrtçe idi. mal olmak meselesi daha iyi idi. daha orjinal bitebilirdi tabi. hani bir orjinallik varsa en azından.

.en komik bulduğum kısım heyecanla kopan kafayı tekmelemeleri idi. hem futbol da öyle doğmuş falan diye laf vardır ya belki oraya gönderme bile yapmış olabilirler.

--- spoiler ---