5 Ocak 2013

Inside Man


film güzel, hafiften mesaj verir gibi yapıp vermeyen tarzda olmuş. rehineli, banka soygunlu, planlı, akıl oyunları olan bir film. hint müziği midir nedir öyle bir şey ile başladı dedim ne oluyoruz ama bildiğin amerikan filmi işte. denzel abi var, jodie abla var. iki saat akıcı bir şekilde izlettiriyorlar. benzerleri var tabi ama yine de kötü karakterini sevdik.

--- spoiler ---

.bir kere adam zarar ziyan vermem tarzında biri, iyi eğitim almış hırsız mı? ya da zaten çalınmış şeyleri çalıyorsa hırsız değil mi? kanlı elmaslar mı? nazi belgelerini ne yapacak? gibi sorularla bitiyor film. elmas yüzükten sonuca ulaşıyor dedektifler ama bunun bankacı emmiye ne gibi bir yaptırımı olacak, savaş suçları mahkemesinden ne çıkacak? sadece blöf müydü? sanki kalem dinleme cihazlı kalem idi gibi gibi sorular da kaldı.

.hehe filmin sonunu bağlamamışlar böyle bakınca ama işte fena değil yine de adam düşmanına bir elmas bırakarak gidiyor. ha bu arada banka içinde güneş gözlüğü ile dolaşan bir tip, nasıl dikkat çekmez. adam omuzu koyuyor cebine elması ittiriyor, bizim denzel ayakta uyuyor. bir de dikkatli dedektif olacak.

.bundan gayrisi, oyunlardaki şiddetten ırkçılığa kapitalizmden, enver hoca'nın konuşmasına kadar dokundurmaları olan bir film idi. burası nivyork adamım ile de bağlayabiliriz tabi ama öyle işte dokundurmaları filme biraz değer katmış haliyle.

.adamın teki mükemmel banka soygunu planı yapmış, rehine alıp rehineleri kendileri gibi giydiriyor. ekipten üç kişiyi bu şekilde saklıyor. kendisi de arkaya yaptıkları bir bölümde saklanıyor. kimsenin aklına gelmez tabi, o deliği niye açtılardı onu anlamadım yalnız. neyse işte asıl amaç bankadaki paraları değil, hiç kaydı olmayan elmasları çalmak imiş. çalınan bir şey rapor edilmeyince de olayı örtbas ediyorlar ve böylece mükemmel plan olmuş oluyor.

--- spoiler ---