31 Mart 2018

I Kill Giants


a monster calls filminin birebir aynısı olmuş sanki, tam filmi hatırlamıyorum ama çok benzettim. o film çok daha dramlıydı. bu filmin dramı daha iyi ama tekrar filmi gibi olduğundan herhalde, puanı daha düşük. sonunu güzel toparladılar aslında. giriş kısmı biraz sıkıcıydı ama devamı ilginç geldi. tabii baştan sona ilginç bir fikir olarak bulsalar neyse, başka bir filme bu kadar benzemesi pek olmamış. şimdi o filmi beğenip bu filmi izlemek istenirse spoiler gibi olacak, iki filmi de bilmeden izlenirse olmayacak. artık ne diyeyim bilmiyorum. müzikleri ve görüntüleri hoştu. müzikler biraz daha iyi, görüntülerin efektli kısımları biraz kötüydü. fantastik hikayesini daha yüklü yapabilirlermiş ama böyle de güzel olmuş.

--- spoiler ---

.zaten son için ya gerçekten devler olmalıydı ya da bir doğa olayına bağlanmalıydı. bunu izlerken söyledim. en azından doğa olayına bağladılar. tabii kimse dev falan görmedi. fantastik hikayeyi belki diğer küçük kızın hayal gücüne bırakıp biraz dev gösterseler daha ilginç olabilirdi.

.toptan devler olsa kasabayı tehdit etse de güzel olabilirdi ama o kadar sulandırmayalım demişlerdir. ona saygı duyabilirim de ne bileyim şu veletlerin sapa yerlerde tek başlarına koşturup durmalarına pek saygı duyamadım. o kadar güvenli memleket ki bu kızların başına bir şey gelmiyor, pek inandırıcı olmamış tabii.

.kızın annesinin yanına gidememesi ve devler uydurması iyidi. o odada ne vardır diye düşünürken hasta annesinin olabileceği pek aklımıza gelmedi. hala ölü falan mı var? in mi var cin mi var diye düşünürken, anne hala hayatta ama ölecek diye öğreniyoruz.

.anne ölü gibi anlattıklarından güzel bir sürpriz oluyor tabii, babadan haber yok. koca evde bu veletler nasıl tek başına kalmış, onun da cevabı oluyor. tabii annesi yukarda hasta yatarken pis oğlu oyunun sesini sonuna kadar açıp oynayabiliyor, orası aptalca biraz. sırf şaşırtmaya öyle koymuş olabilirler.

.bizi deli kızla okul psikologu fazla ilgileniyor. kadına tokat atmasına rağmen yapıyor, başka paraları yok herhalde. kızın ciddi yardıma ihtiyacı var, hem olmayan şeyler görüyor, hem şiddet eğilimi var. sırf okuldaki bir görevlinin ilgilenmesi de pek olmadı.

.sevgili dev ders vermeye gelmiş. ölümü kabullen, hiç ölmeyecekmiş gibi yaşa diyor. herkes ölür üzülme diyor. bunlar güzel laflar da devin kız için gelmesi dövüşmek için olmaması gerekirdi. dev geldikten sonra konuşmaya çalışsa daha salakça olurdu ama annesi için gelmediği ortaya çıkınca öleceği anlaşılıyor, öldükten sonra da bir kontrole geliyor. dev de olsa sevimliymiş. devler hakkında anlatılan hikayelerde yalan oldu böylece.

.kara kalem çizimleri güzeldi de arada giren çizgi animasyonları pek başarılı değildi. esas arkadaş tipin olaylar karşısındaki tutumunu özel tasarlamışlar ama normal insan tepkisi değildi.

.ormanda o kadar büyük yapıları nasıl kendi başına inşaa etmiş, onu da anlamadık. açıklamadan geçtiler gittiler ama tuzak dediği naneleri yapmak için bu kızın gücü yetmezdi.

.benzer şekilde patlattığı trenler hakkında da bir açıklama gelmedi. terk edilmiş istasyon bile olsa yangın için bir haber maber sıkıştırabilirlerdi. nasıl bir memleketse öyle acayip yerleri var ama hepsi de süper güvenli işte. filmin en çok busuna takıldım.

--- spoiler ---