15 Aralık 2014

Gone Girl


başka bir film izleyecektim, yanlışlıkla silmişim. bu filmin sırası çabuk geldi o yüzden. süresi uzundu. filmdeki gizem için bu süre gerekiyordu ama ne bileyim fazla geldi bana. girişi uzundu, gelişmesi güzeldi, sonu çok daha şaşırtıcı olabilirdi. tamam yine şaşırtıcı sayılır, pek ihtimaller dahilinde olmayacak bir iş oluyor ama insan fazlasını bekliyor işte. görüntüler, müzikler, oyunculuklar falan hepsi yerli yerindeydi. yan karakterlerden avukat tip ile ikiz kız kardeş iyidi. hatta esas karakterlerden daha çok sevdim diyebilirim. suç atmalı, hafif romantikli, kayıp aramalı bir film izlemek için iş görüyor. ben affleck'e rağmen izlenebilir, ona da çenesine de hehe.

--- spoiler ---

.ben affleck demişken duş sahnesine hafif çıplak görüntü katmışlar. tam çıplak görüntü diyelim. aynı zamanda himym elemanının da çıplak görüntüsünü alıyorduk ölüm sahnesinde. ufak ayrıntılar ama kasıtlı konmuş yerler. çıplaklığı olağan akışında ama aynı zamanda da kasıtlı koymayı bilmiş abimiz, nasıl yaptıysa artık.

.hikayedeki şaşırtmaca olayları iyidi güzeldi ama şimdi kadın aslında bu yola sadece parası çalındığı için giriyor. buna da salak bir oyunda sevinmesi neden oluyor. yoksa kocasını ölüme terk etmiş kendi de artık nasıl planladıysa güzel bir hayata kavuşmuştu.

.para gidince, ortalıklarda sebil oluyor ve eski sapığına gidiyor. bundan sonra tv'de kocasının yalvarışını görüp ona geri döndüm diyor ama o da yalan. sadece bu adama tahammül edemediğinden öldürüyor. kadının sevgisine gram inanılmaz ama sonunda birlikte kalıyorlar.

.mesaj da bu olmalı zaten evlilik her şeye göğüs germektir tadına bir mesaj, gerçekten seven kişiler birlikte yapamıyorsa asıl trajedi bu değil midir diyordu mesela. nereniz gerçek sevgi ulan? medya maymunu olmuşsunuz komple işte.

.medya göndermeleri zaten eleştiri niteliğindedir herhalde. oranın müge anlıları daha gelişkin gibi görünüyor. avukat bile halkın desteği olmadan bir şey yapmayız diyerek tv vasıtası ile adalet dağıtıyorlar. ne garip bir dünya aslında.

.kadının planlarının tutması eninde sonunda istediğini alması iyidi güzeldi ama en son çocuğu nasıl yaptı arkadaş? eşeyli mi üredi? o kısmı kaçırdım mı bilmiyorum ama atmıklarından mı toparlamış? attım hepsini diyor, kan testi isterim diyor. çocuk senin diyor? o kısım biraz kapalı kaldı, ben anlamadım en azından.

.karısını aldatması, kredi kartını söğüşlemesi, yazdığı günlükler falan hepsi unutuldu diğer hikayeye geçildi son kısımda. üstelik evdeki kameraları izleyin falan diyor iyi güzel de nasıl bağlarından kurtuldun diyen yok, sadece kendine şampanya şişesi ile tecavüz görünümü verebilir mi? adli tıp biraz angutlardan oluşuyor sanki filmde.

.böyle bir sürü daha ayrıntı vardı. hele hele daha üç beş gün geçmiş niye gidip arkadaş edinirsin arkadaş hehe. senelerde yalnız takılabilir insan, hele böyle bir nane yemiş gidiyor onunla bununla arkadaş oluyor. 

.ilk hikayeden olaylar bitse belki bu şekil bir çarpıcılık veremezlerdi ama ne bileyim adam idam edilse ve yakalansa benzer bir çarpıcılık olabilirdi. hikaye içinde hikaye yapalım diye zorlama işlere girişmişler (tabi ben affleck yüzünden böyle algılamışta olabilirim komple hehe).

--- spoiler ---