9 Eylül 2013

The Perks of Being a Wallflower


liseli aşk hayatları ya da amerikan liselilerin aşk ve arkadaşlık hayatları üzerine bir film. romandan uyarlama imiş sanırım. müzikleri fena değil, tipler fena değil. son dönemin süper modası esas karakterlerden biri eşcinsel mesela, o da tamam. böyle ortaya karışık olmuş. alttan alta yalnızlık, iletişimsizlik, ait olamama mesajlarını beğendim. daha da alttan alta acayip işler vardı ya onlara çok girmeyelim şimdi. katmanlı olması fena değil ama sonuçta romantik bir film. puanına bakıp da çok büyük bir şey beklememek lazım, kötü de değil tabi o kadar.

--- spoiler ---

.pedofili olayları var bir sürü, aslında baktığın zaman hepsi daha reşit falan değil ama hadi onu geçtim, teyze de teyze diye başımızın etini yedikleri mesele teyzesinin küçükken bunu ellemesi imiş. yok artık dedim, ilk inanamadım. çocuk da inanamıyordu herhalde ondan kapatıyordu algısını falan. hala da yüzde yüz emin değilim ama yüzde doksan diyelim.

.esas kızımız emma hanımın da küçüklüğünde babasının ortağı buna yanaşmış, bunu çok büyütmemiş. pek de bir şey olmamış belki ama bir sürü olay da olay işte. zaten sarhoş olup onun bunun altına yatıyor imiş. böyle güzel kızları kaşara döndürmeleri lazım zaten. bizim bakir oğlanımız da bunu sever ama olmaz bir türlü...

.üstelik kız büyük olunca daha da ulaşılmaz oluyordur herhalde. filmin temel romantik konusunun tam bir sona bağladığını da sanmıyorum. boşluklu olması kötü değil ya ne bileyim kız üniversiteye şehir dışına çıktı. oğlan lisesinin bitmesini bekliyor, arada da görüşüyorlar. o ilişkiden hayır gelmez herhalde. bir de garip zaten ya neyse işte...

.eşcinsel elemanın bunu öpmesi dahil bir sürü eşcinsel meseleler de haddiden fazla garip idi. esas karakterlerinde bir yamuk olmayan pek az iş yapılıyor artık. hani tamam sansürlemeyelim, ayrımcı da olmayalım ama bu kadar da yaygın mı acep? onu da düşünmek gerekiyor. zamanın modası diye kaktırıyorlar gibi.

.kavga ve gözünün kararma sahnesini pek bir beğendim, elemanın içinde bir canavar varmış, suskun atın çiftesi pek olur hesabı. onun haricinde zeki eleman olması derslerinde başarılı olması, öğretmeni meseleleri falan böyle ölü ozanlar derneği çağrışımları yaptı ama çok ufak bir kısmı idi. zaten ait olma ve arkadaşlık meseleleri filmin en izlenen kısımları idi. iyidi hoştu bu kısımları. 

--- spoiler ---