14 Mayıs 2017

Get Out


iyi güzel ama neden bu kadar yüksek puan aldığını pek anlamadım. standart mantık hataları vardı. zaten hayatta bir gerginlik oluyorsa bu mantıksızlıktan çıkıyordur ama insan karşıdan film olarak izleyince yok artık diyor. son kısımları olması gerektiği şekildeydi. şaşırtacağız diye mallık yapmamışlar. çekimi ve müzikleri de kaliteliydi. hikayesini nerdeyse baştan sona tahmin ettim, o yüzden gizemi pek beni sarmadı ama eh işte hızlı şekilde akıp geçti, bunu da başarı hanesine yazmak lazım. zenci göndermelerini pek sevmedim. yardımcı şişko zenciyi sevdim. herhangi bir sahnesinde yerimden hoplamadım, hafif gerginliği vardı işte, ona da şükür.

--- spoiler ---

.anahtarı ver meselesine çok takıldım. arkadaş çıkıp gitsene o kapıdan. tamam yine beceremezsin, yine fincanla iki dakikada etkisiz hale getirilebilirsin ama en azından meyledersin. anahtarı vermeyeceği belli değil mi? iki dakika önce fotoğrafları gördün. zaten kızda bir terslik olduğu en baştan belliydi. obama muhabbetinden itibaren bir şeyler olduğu anlaşılıyor.

.fincan muhabbeti de garip, şimdi adamı bununla kontrol ediyorlar. normal şartlarda insan cebinde bir fincan taşır, en azından onun sesini bir telefona yükler. acil durumda pat diye açar işlem tamam. korkulu gerginlikleri fincan üzerinden vermişler ama buralara dikkat etmemişler.

.üstelik eleman kulağını tıkıyabildiyse, bunun da önlemini alabilirlerdi. işte mevcut korku senaryosu. önlemini alabilseler, bir şekilde ilerlemeyecek. pat diye kafasını değiştirecekler ve olaylar olmayacak.

.beyin nakli olayını pek beğenmedim. insanın kafa tasını açıp nakil meselesindense elektrikli bir şeyler yapabilirlermiş. beyin cerrahi koca, psikiyatrist karı şeklinde tamamlamak istemişler.

.nakilden sonra içinde parça kalmasını beğendim. deli gibi ağlatmışlar insanları. şakır şakır gözyaşları süzülüyor. bir hayli etkileyici oluyor. dedesinin içine girdiği zencinin kendi kafasını patlatması da bir harikaydı. kızı şak diye vurmasını de beğendim. korku filmlerinde bu kadar kolay olmuyor genelde bu işler.

.zenci meselesini hiç beğenmedim. neyse ki neden zenciler diye soruyorlar. moda böyle diyorlar da ne modası arkadaş. üst versiyonlarmış, kasları iyimiş. dedesi gece gündüz koşuyormuş. şaka gibi yani. her neyse, zenci göndermesi yerine sağlıklı insan göndermesi de yapabilirlermiş ama ters köşemsi saçmalık olmuş.

.yardımcı şişko zenci iyidi. zenci muhabbeti katalım demişler. üstüne komikli olsun demişler. sanki ilk başlarda komedi de diyorlardı. aslında elemanın muhabbeti güldürüyor. bir yerden sonra bu elemanın görülme sıklığı artıyor. sonunda da zaten bulup gelip kurtarıyor. korku filmlerinde böyle mantıklı işler de olmaz. olduğuna sevindik. kurtarılması iyidi yani.

.özetle insanların beynini nakleden sülalesinin sütü bozuk tipler var. güzel kızları zencileri (modaymış) toplayıp getiriyor. kendileri de bedenleri için açık artırma tarzı bir şey yapıyor. yüksek fiyatı veren bedeni kapıyor. bir çeşit nakil yapıyorlar ve öyle bir durum yaratıyorlar. zenci eleman olaydan habersiz. kız zenci aşığı tipinde, polise karşı zencilerin haklarını savunuyor falan filan ama sonra olaylar garipleşince kızın da tepkisi garipleşiyor. tüm aile elemanı hazırlıyor. beyin nakli gerçekleştirilecekken ki bu da saçma aslında, kendisi hipnotize olmuyor ve aileyi katlederek kaçıyor. 

.ha neden saçma? ülen sen tezgahı hazırlamışsın. nakil edilecek adamın kafasını açıyorsun da naklin gerçekleşeceği bedeni hazırlamıyor musun? nasıl yani? bunu da geçiştirdiler öyle işte.

--- spoiler ---