25 Eylül 2017

Berlin Syndrome


gizemini güzel açıklamadıkları için çok sevmedim. yoksa film fena değil. son bölümüne kadar ilgi çekici akıyor ama biraz bunaltıyor. bir açıklama bekliyoruz, pek bir açıklama gelmiyor. sonu beklendiği gibi olmuyor. gerginliği yüksek. sense8'den bir tip var. esas kız da korku filmlerinden tanıdık bir tip. ağır arıza romantizm ile başlıyor sonra işler iyi karışıyor. niye karıştığını anlamıyoruz. geçiş kısmı hoş aslında. bundan fazla bir şeyler de koysalar güzel film olacakmış ama olmamış. nasip değilmiş.

--- spoiler ---

.ne olduğunu anlamadan salak bir kız, elemanın tekine vuruluyor. inanılmaz korkunç bir mekana korkmadan giriyor, sonra da başına gelenleri hak ediyor tabii. neyse ki ölmüyor. gözyaşları içinde kurtuluyor, insan gördüğüne dışarıya çıktığına seviniyor ve film öyle bitiyor.

.içeride kalan katil tip, açlıktan susuzluktan mı ölecek peki? polisi niye aramıyor? kendi yaptığı yerden de kurtulamayacak mı? buralar belirsiz kalıyor. esas önemlisi neden böyle bir şey yapıyor. ha bir insan evladı niye böyle bir şey yapsın o ayrı ama genelde katilin psikolojisini de açıklarlar, sadece annesine biraz kızmış. ondan dolayı yapıyorsa yazıklar olsun. biraz daha ağır bir şey bekliyor insan.

.özünde iyi bir katil, babasına dikkat ediyor. ölüsünün tırnaklarını bile kesiyor. özgürlüğünü kısıtladığı kıza da fena bakmıyor aslında ama ilgisini kaybedince öldürüp atıyor gibi.

.ilkin bunu ormana götürüyor. öldürmek için gibi. elinde balta var. kızcağız onca zamandan sonra ağaçları görünce ağlıyor. tam baltayı kavradığı anda velet sesi duyuyor. öldürmekten vazgeçiyor. en azından biz böyle anlıyoruz.

.neyse işte gel zaman git zaman filmin arasında bizim manyağın öğrencilerinden bir kız bunu takip ediyor. beden eğitimi dersinde beni kesiyordun. al ayağına geldim diyor. yok artık diyoruz. böyle bir tipten düzgün bir davranış bekleyemeyiz ama geldiği vakit içerdeki kızı da görüyor.

.daha sonra notları içine fotoğrafı ile birlikte durumu açıklayan bir yazı ekliyor. kız hemen eve kadını kurtarmaya geliyor. eleman da arkadan bunları yakalamaya geliyor. bir hayli gerildikten sonra elemanı içeri kitliyor. bunlar kaçıyor ve film de böylece bitiyor.

--- spoiler ---