7 Aralık 2013

Nae-ga sal-in-beom-i-da


film hoş ama yine fazladan bir yarım saati var diyebilirim. bu güney koreli abilerin minimumu iki saat herhalde. hele sonunda işler hızlanınca bir noktadan sonra yok artık diyor insan. tam bitmesi gereken noktada bitse çok daha iyi olacak ama yine de sonunu beğendim. medya ve hukuk eleştirileri de yapmışlar hafiften sanki, sonlarda dram çoğalıyor ama arada medya ile ilgili kısımlar falan komik derecesinde olmuş. güzel bir polisiye yine, seri katil falan filan işte. tanıdık tipler de var ama tabi tam ayırmak zor.

--- spoiler ---

.dedektifimiz katilin megolamanlığından faydalanarak güzel bir plan geliştirmiş. adam kitap yazmış, 15 sene beklemiş. ilk kurbanın oğlunu dönüştürmüşler ve yazdığı kitabı o yazmış gibi sunup süperstara çevirdiler. ulan seri katilinde süperstarı mı olur? millet aklını peynir ekmekle mi yedi diye düşünülen sıraların hepsi medya eleştirisiydi herhalde.

.reyting muhabbetleri, canlı yayınlar, tartışma programları. araya giren reklamlar falan derken hepsi körün gözüne parmak gibiydi. güney korede işler garip demek böyle. neyse asıl itirazım bu zamanaşımı meselesine idi. 15 yıl sonra 15 dakika kaldı seni yakalayacağım diye bir şey olabilir mi ki? tutukluluk altında zamanaşımı doluyor idi, hüküm giymesi gerekiyor idi ya tabi onların hukuk sistemine laf etmiş olmayayım. sonra da 25 yıla çıkardılar demiş, üstelik seri katiller ya da canavarca hisle adam öldürmenin zamanaşımı da olmayabilir hani?

.neyse bu muhabbetler üzerinde çok durmamışlar, kişisel intikam ve adalet duygusu meselesinden de vurmuşlar. adam bu kadar popüler olunca gerçek katil benim diye kek gibi ortaya çıktı. bu kısmı iyidi hakkaten ya yine de o kadar yakalanmayacak kadar zeki biri bunun tezgah olduğunu anlamalı idi. tabi dedektif de kitabın yazarına karşı iyi oynamış orası bariz.

.neyse son tartışma programının sonunda her şey ortaya çıkınca kafaya sıkmalı idi. ordan biri atlayıp da bu yine kaçmaya başlayınca o kısımlar biraz baydı beni. ulan zaten bir sürü gereksiz aksiyon bir de sona aksiyon sıkıştıralım demişler sanki ama yine de sonunda adamı kalbinden yılan zehri ile öldürmesi ile yatıştım biraz. 5 yıl da yattı çıktı abimiz, misler gibi işte olay tamamlanmış oldu.

--- spoiler ---