17 Haziran 2016

Henjel gwa Geuretel


boş beleş bir film imiş. güney koreli abilerimiz bu sefer yüzümüzü kara çıkarttı. adamlar polisiye haricinde pek dikiş tutturamamış gibi. fantastik korku falan yapalım demişler ama korku namına pek bir şey yoktu. fantastik hikayeyi de noel babaya bağlamışlar sanki, yani eğer ben yanlış anlamadıysam ki o da şaka gibi. şimdi ne alaka? belki alakayı kurmaya ufkum yetmemiştir. görüntüleri bir garipti, gökyüzü falan garip. evler falan garip. bir tek orman güzel görünüyordu. velet karakterlere pek ısınamadım. filmin esas karakteri de onlar, o yüzden de film izlerken pek sıktı beni. pek tavsiye etmiyorum. ben bir keyif alamadım.

--- spoiler ---

.sevgilisi ile sorunları olan bir adamın kaza yapıp küçük kız tarafından ormanda bir eve götürülmesi ile başlayan hikaye. ormandan çıkış yok, veletler bir garip. ilk izlenimdeki anne baba karakteri zaten devamlı korku içersinde. ne bileyim öyle ilginçlikler ile başlıyorlar. şekerlemeler vermeler falan filan derken hansel ve gratelin neresinden tutarsak kar demişler herhalde.

.hikayesi de şöyle imiş. bu üç velet yetimhanede büyük eziyet görüyor imiş. bir gün noel baba gelip dileklerini kabul etme hakkı vermiş ve bunlar bir nevi hansel gratel olmuş. cadısını kazanda yakan olmuş.

.yetim ve öksüz olmaları sebebiyle yetişkinlere pek güvenmiyorlarmış. o yüzden kendilerine aile aramışlar. yolda kaza yapanları toplamışlar. ormanlarından çıkış yokmuş. hatalı yetişkinleri de güzelce paketlemişler. bazısını kuşbaşı yapmışlar, bazısını taş, bazısını oyuncak bebek. öyle sakat bir hikaye.

.filmin ortasında papazım diyen ama pezevenk tipinde olan biri geldi. seri katil falan dediler. aksiyon olsun diye adamı getirmişler resmen. çocuklara zarar vermeye başladı. şeytan meytan dedi ama bir numara yapamadan öldü gitti.

.esas eleman da garipti, ilkin inanmadı. sonra kaçmaya çalıştı. iyilik timsaliydi, pezevenk tipliden kurtarmaya çalıştı malıştı derken benim başka sevdiğim var gitmem gerek falan diyerek, buna aşık küçük kızı kandırarak resim defterini yakıp kurtuldu. eh saçmaydı komple işte.

.filmde en rahatsız edici muhabbet tabii çocuk istismarı muhabbeti idi. detaylı bir şey yoktu ama yetimhanedeki işler zaten ortada. yetmedi bunlar hep çocuk kalmışlar ama küçük kızın kocaman adama işveli işveli bakması falan da garip yani. ne alaka şimdi? bunun tasviri de garip. koreliler işe gariplik olsun diye yapmadıkları yok.

--- spoiler ---