15 Temmuz 2017

Hounds of Love


güzel film olacakmış ama olamamış, gerginliği falan üst düzey ama sonunu bağlayamamışlar. son kısımda olan olaylara pek bir anlam veremedim. bir de boş yere köpek öldürttüler, ha belki o köpek yüzünden işler karıştı ama yine de filmlerde bile köpek öldürme sahnelerine karşıyız, insan hadi neyse de köpek olmaz. avusturalyalı abimilerimizden bir film. akışı, görüntüleri ve müzikleri gayet hoş, filmin sonuna kadar pat diye bitiyor zaten. seri katilli, psikopatlı bir film izlemek için iş görür nitelikte. çok fazla kan revanı göstermiyorlar ama yan görüntülerle göstermiş kadar oluyorlar. bu konuda da iyisini yapmışlar, öbür türlüsü yok artık daha neler.

--- spoiler ---

.bir tane arızalı çiftimiz var. hikayesini de tam anlatmıyorlar. kadının eski evliliğinden çocukları elinden alınmış, hayatındaki diğer adamlar da ağzına sıçıyormuş, sonra bizim bıyıklı psikopat gelmiş, pek sevmişler birbirlerini. benim anladığım bu, o kadar sevmişler ki birlikte seri katillik işine girmişler.

.çift olacak bebek taşıma kaplı bir arabayla masum kızları kandırıp, kaçırıp işkence edip, öldürüyorlar. olayları bu. belli bir zaman dilimleri de var. birlikte tecavüz ediyorlar. orasını burasını parçalıyorlar, özel ekipmanları falan var.

.son kıza kadar her şey yolundaymış. son kız daha genç ve güzel diye mi salak kadın kafayı yedi? peki diğerleri yaşlı mıydı sanki? bu kızın özelliği neydi? orasını da eksik bıraktılar. ilkin kadının kafasıyla oynuyor gibiydi. adam seni kullanıyor, köpeği de çocukları unutman için aldı falan dedi, doğruydu da aslında ama pek işe yaramadı.

.adam tek başına kıza saldırdı, kız korkudan altına sıçınca iş yarım kaldı. sonra sana hazırlıyordum falan filan dedi de nasıl kurtuldu o kısımdan onu da çok anlamadım.

.neyse gel zaman git zaman bunlar hafif anlaşmazlıkları tatlıya bağladılar. adam kızın çukurunu kazdı geldi. öldürüp gömecek yani her şey tamam. şu vakte kadar kızı aramadılar bile. bir hafta mı ne veriyorlarmış. her neyse kıza not yazdırmışlardı, onda şifreli olarak adres vardı. bu kısma da çok geç geldiler.

.adam çukurdan sonra eve gelip köpek kakası bulunca, tuttu köpeği döverek öldürdü. ulan köpeğin günahı ne, kadın unutmuş çıkarmayı ya da eğitimini doğru düzgün verememiş. zaten köpek kapısı olsa evde ne olur? bahçeli evleri var. mal mal işler işte. esas olay köpek aradaki bağı falan sağlıyordu herhalde. köpekten sonra kadın eski kadın olmadı.

.oluyormuş gibi oldu, kızın anası mektuptaki adrese gelince (yanlış adres mi ne yazmış, niye diğer tarafa gitti onu da anlamadım ama belki diğerlerin mektuplarını çalıyodu artık bilmiyorum) ortalık karıştı. ilkin ses çıkarma diye ağzını falan kapadı. annesi bağırıyor ediyor, çıt yok. sonra hafif sesler kesilince hapları zorla içirmeye çalıştı. içmiyorum öldür beni dedi.

.şimdi zaten öldürecekler, daha neyin korkusu? bıçak bile dayalı olsa koşturması bağırması falan gerekiyordu. bağırmadı etmedi derken, adam geldi kızı boğmaya, tam boğarken bu sefer kadın adamı bıçakladı. hiç tepki vermedi, bir sürü daha bıçaktan sonra. kız kaçtı, güya köpekten korkup kaçamadığı banyo penceresinden kaçtı. anasının arabası karşıdan geçerken kadın eli bıçaklı karşısına geldi, yine öldürmedi. öyle yolda araba önde giderken anasını bunu aynada gördü ve böylece saçma bir mutlu son ile bitirdiler.

--- spoiler ---