6 Kasım 2013

Orphan


filmi beğenmedim, geren ve hoplatan yerleri var eyvallah ama ne bileyim çok kasmışlar. gereksiz uzatmışlar. çok da saçma sapan haller oluyor. neden böyle oluyor sorusu da cevapsız kalıyor. öyle boş beleş devam ediyor işte. bates moteldeki hatunun kaçıncı korku filmi bu bilemedim. devamlı bu türlerde oynatmışlar demek.

--- spoiler ---

.ufak ayrıntıları dışında pek de güzel bir şeyi yoktu cidden. resimlerin için resim yapması fena değildi. işaret dili meselesi fena değildi. girişteki kısımlar da fena değildi sanki.

.bunlar haricinde son neydi öyle? madem öldüreceksin düştüğünde sık kurşunu? en son yine bir gerilim olsun diye bırakıyor kızı polislerin geldiği taraf ile alakasız uzaklaşıyor kızıyla. çok saçmaydı.

.adamın ölmesi de saçma oldu biraz ne bileyim, öldü iyi oldu da o vakte kadar nasıl anlaşılmaz? adama yavşıyor hala uyanmıyor geziniyor evde falan. resimleri görüyor hala kimseleri aramıyor. tam telefona bakacak elektrik kesiliyor. bu kadar önemli bir mesele ev telefonunu arıyor, cebi arasana arkadaş... ne bileyim işte say say bitmiyor.

.veledi öldürmesi meselesine gerildim de allahtan öldürtmediler. sonra çocuğa ne olduğunu da görmedik ama hala hayattadır herhalde...

.tüm gizem neymiş? bu kızda büyümüş de küçülmüş hastalığı varmış. cüceymiş ama normal görünümlü cüce, 33 yaşında bir kadın imiş. her böyle olan böyle sosyapat mı oluyor yani? ona bir cevap yok ama evlat edinildiği evlerde adamlara yanaşıyor imiş, yüz bulamazsa da yakıyormuş gezegeni. ilkin pedofili, hafif ensest işler derken böyle saçma sapan bir yere geliyoruz hayırlısıyla...

--- spoiler ---