9 Şubat 2013

Crawlspace


dandik film kontenjanından izledim ama memnun kaldım diyebilirim. en azından o kadar kötü değil idi. benzerinden çok var gibi sanki ama şaşırtmacalı kısımları da var. senaryo bu bakımdan kötü değil. tiplerimizin çoğu da tatlı olmuş. esas kızımız zaten hoşlar. esas adamımızın triplerini Jason Statham'a benzettim. ortaya karışık askeri tesisli, biyolojik deneyli, medyumlu, yaratıklı bir film izlemek istenirse iş görür nitelikte.

--- spoiler ---

.makyajlarımız arada pek dandik olmuş, yan karakterler de hafiften çakma olmuş. şu doktor tipidir yanındaki tiptir. ha tabi bir de genel hikaye yani teröristleri, diktatörleri falan kontrol edeceğiz hepsini kuklamız olacak muhabbeti de hafiften dandik. cin musallat edip bilgi çakmak ya da işte kulağına cinle bilgiler fısıldamak gibi bir şey herhalde. onların cinli hikayesi de böyle içine cin kaçmış medyum tipler olabilir.

.baştan beri gücünü kullanması, ilk karşılaşmada çömelirken esas adamın karısıymış fikrini kafasına sokması meselesi iyi idi. ordan itibaren başa dönmesi klasik bir şey ama yakışmış. adamın hikayesi biraz çakma olmuş. sadakattir, karısı olacak kadını öldürtmeleridir falan hafif çakma kaçmış ama yapacak bir şey yok.

.kendini patlatması da beklenmedik oldu bana, ben olsam nasıl olsa öldürmez beni diye devam ederdim hehe. tabi kuklası olmayı kaldıramamış olabilir eleman. ağır abimiz olduğundan kendini patlatmayı uygun bulmış. tabi nasıl el bombası ise pek bir etkisi olmadı. cesedi bile tam parçalanmadı niyeyse. hafiften saçmalamış olabilirler buralarda.

.tüm filmi yalın ayak geçirdi esas kızımız (nasıl yarılmaz değil mi?), böyle bir liste yapsam güzel olabilir aslında ya zor valla. bir de gözler siyaha dönmeli liste de olabilir herhalde hehe, bunu da çok görüyoruz ya ikisi de çok zor listeler bakalım artık.

--- spoiler ---